Головна Новини Суспільство події У російській школі учень приніс молоток, ніж та пістолет: є постраждалі
commentss НОВИНИ Всі новини

У російській школі учень приніс молоток, ніж та пістолет: є постраждалі

У російському Челябінську учень напав на дітей та вчителя з молотком

16 вересня 2024, 10:25
Поділіться публікацією:

У філію корекційної школи №68 на вулиці Барбюса в російському Челябінську прийшла дитина з молотком, ножем та пневматичним пістолетом. Є постраждалі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У російській школі учень приніс молоток, ніж та пістолет: є постраждалі

школа в Челябінську. Фото: росЗМІ

На місці працюють екстрені служби та силовики. Біля школи чергує служба ДПС. До будівлі школи машини не пускають, розвертають.

Біля входу стоїть швидка. Дітей виводять по одному.

Уповноважена з прав дитини у Челябінській області Євгенія Майорова прокоментувала НП у корекційній школі №68:

"Офіційна інформація буде згодом. Працюють і слідчі органи, і СК, і голова міста, його заступники, міністерство охорони здоров'я. Є телефон гарячої лінії, куди можна звернутися по допомогу. Постраждалі діти отримують допомогу. За моїми даними, чотири особи".

У підлітка, який напав на учнів та педагогів у школі, з собою був молоток, ніж та пневматичний пістолет.

"Це величезний стрес. Школи – це безпека. Діти, які виявляють агресію, видно. І найчастіше можна запобігти своєчасним реагуванням — не замовчувати, а звертатися за допомогою до керівництва школи, щоб ті залучали фахівців. Якщо батьки відмовляються йти на контакт, можна працювати через рішення суду", – пояснила Уповноважений з прав дитини Євгенія Майорова.

Постраждали четверо: дві дівчинки, хлопчик та вчитель.

Один із учнів школи розповів, що все сталося на перерві після першого уроку.

"Ми були на другому поверсі, тож не знаю, що відбувалося на першому. Хотіли спуститися вниз, подивитись розклад, але нас закрили всіх у кабінетах, а за годину сказали всім додому йти", — уточнив підліток.

Одна з постраждалих школярів – 13-річна дівчинка зараз чекає на операцію.

"НП у 68 школі в Челябінську. Школяр напав на інших учнів та педагогів. Є постраждалі. Вони госпіталізовані, надається вся необхідна медична допомога.

Взяв ситуацію на особистий контроль. На місці працюють правоохоронні органи, Глава міста, Уповноважений з прав дитини. Ведеться слідство.

Велике питання, як учень проніс до школи молоток. Чому не відреагувала охорона? Дав доручення правоохоронним органам, міністерству освіти, адміністрації міста, уповноваженому з прав дитини детально розібратися у ситуації. Також доручив провести перевірки у всіх освітніх організаціях", – наголосив губернатор Челябінської області Олексій Текслер.

Завтра в школах міста проведуть класну годину, де дітям розкажуть, як можна підвчити психологічну допомогу, зокрема онлайн чи анонімно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини