Головна Новини Суспільство події У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО

Всього в автобусі перебувало 57 українців

6 березня 2021, 17:50 comments1072
Поділіться публікацією:

6 березня принесло для України трагічну звістку — неподалік Кашице, одного із містечок Польщі, потрапив у велику автомобільну аварію рейсовий автобус, на борту якого знаходилися наші співвітчизники. Подробиці і попередні причини трагедії повідомляють представники Міністерства закордонних справ України.

У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО

ДТП у Польщі забрала життя шістьох українців. Фото: Украина в шоке

Перш за все варто відзначити, що транспорт рухався із Познані в Херсон, тому цілком резонним є те, що пасажирами були українці. У ДТП потрапили 57 осіб, 35 із яких отримали серйозні поранення і були відправлені до лікарень найближчих міст. Також повідомляється про мінімум шістьох загиблих.

Автобус не втримався на дорозі і звалився з естакади прямо в кювет. На місці трагедії постійно працюють медики, рятувальники та представники місцевої поліції. Як інформують у МЗС, поки вважається, що ДТП сталася через проблеми з управлінням автобусом у водія.

У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО - фото 2
У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО - фото 3
У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО - фото 4
У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО - фото 5
У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО - фото 6
У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО - фото 7
У Польщі сталася масштабна ДТП, де постраждали українці: названо причину (ФОТО) — ОНОВЛЕНО - фото 8

Постраждалі українці перебувають в медичних закладах Ярослава, Жешува, Перемишля, Рудня Малої і Любачова. Стан мінімум п'ятьох із них, за повідомленнями іноземних ЗМІ, кваліфікується як важкий.

Рідні українців, з якими досі немає зв'язку, можуть дізнатися потрібну інформацію завдяки польському (+48 784-138-555) та українському (+38 044-238-15-88) консульствам. Гарячі лінії працюють цілодобово.

На трагедію вже відреагували як президент України Володимир Зеленський, так і глава Польщі Анджей Дуда. Останній висловив глибокі співчуття родинам загиблих, зазначивши, що надзвичайно засмучений таким подією. Зеленський же повідомив, що зараз робиться все можливе, щоб швидше з'ясувати всі обставини інциденту і вжити необхідних заходів. Також президент подякував польським колегам за оперативне реагування та співробітництво.

UPD. Як уточнюють представники польської влади, у ДТП загинули п’ятеро осіб, трьох із них уже вдалося ідентифікувати — завдяки документам. У лікарнях знаходиться 43 постраждалих українців, 14 із яких — у важкому стані.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в кінці лютого масова ДТП сталася на території України — на трасі Київ-Чернігів. У цій аварії також постраждали і загинули люди.

Також на порталі є можливо дізнатися, скільки дорожньо-транспортних пригод сталося в 2020 році і які найчастіші причини їх виникнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини