Головна Новини Суспільство події У Польщі Рокосовський залишився без голови
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі Рокосовський залишився без голови

Спочатку пам'ятник маршалу вкрали, а потім обезголовили

31 липня 2020, 10:45
Поділіться публікацією:

У четвер, 30 липня, в польському місті Лігниці вкрали пам'ятник  радянському маршалу Костянтину Рокоссовському. Про це повідомляє місцевий портал Fakty — Legnica.

У Польщі Рокосовський залишився без голови

За наявними даними, невідомі вивезли 600-кілограмовий пам'ятник, зламавши ворота муніципального кладовища Червоної армії, на території якого він був встановлений. Пізніше співробітники Музею міді, частиною експозиції якого був монумент Рокоссовського, виявили його  у полі, проте вже з відпиляною головою.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Польщі встановили пам'ятник Володимиру Леніну.

Так, "Ленін" з'явився перед федеральною штаб-квартирою марксистсько-ленінської партії Німеччини (МЛПГ). Відзначається, що місто безуспішно намагався перешкодити встановленню пам'ятника у дворі будівлі, зведення більш двометровою статуї російського комуніста і революціонера кілька разів відкладалося. Міська рада Гельзенкірхена навіть подав на марксистів до суду, намагаючись зупинити акцію, назвавши Леніна "представником насильства, придушення, терору і величезних людських страждань". Крім того, в місті впевнені, що статуя не впишеться в архітектурний код. Але МЛПГ все ж таки відстояли своє рішення. Додамо, що статуя була виготовлена в СРСР, а німецька партія купила її в Чехії за 18 тисяч доларів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини