Головна Новини Суспільство події У Податковій розповіли про схему, через яку Україна щомісяця втрачала 2 мільярди гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

У Податковій розповіли про схему, через яку Україна щомісяця втрачала 2 мільярди гривень

У Податковій службі України відзвітували про заблокованою схемою, яка завдавала державі шкоди

3 липня 2020, 18:43 comments2418
Поділіться публікацією:

Податкова служба України у співпраці з Міністерством цифровий трансформації та Службою безпеки України у результаті аудиту заблокувала податкову схему, наносившую державі збитків орієнтовно на 2 мільярди гривень щомісяця. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У Податковій розповіли про схему, через яку Україна щомісяця втрачала 2 мільярди гривень

"Схема, яку ми розкрили завдяки якісної роботи усіх відомств, "коштувала" Україні ні багато ні мало два мільярди гривень в місяць. При цьому в бюджет після внутрішнього аудиту надійшло близько дев'яти мільярдів гривень за два місяці", — повідомив заступник голови Державної податкової служби України Євген Олейников.

В ході аудиту було встановлено, що математична система моніторингу ризиків мала великі похибки в роботі.

"Завдяки цьому шахраї, яким стало відомо про цю математичної неточності, могли імітувати свою відповідність умовам безумовної реєстрації. Якщо говорити по-простому, система вважала їх настільки добрими і чесними платниками, що їх податкові накладні взагалі не перевірялися на ризики", — підсумував Олійников.

Як повідомив міністр цифровий політики України Михайло Федоров, є плани налагодити налагодити електронний взаємодія з митницею. Це дозволить миттєво відстежувати товари, які перетнули кордон. З часом в Україні планують ввести електронний акциз та електронний чек на більшість груп товарів, що дозволить також контролювати їх "рух".

Раніше "Коментарі" писали, що суд заарештував сина екс-голови КСУ, який займався викраденням елітних авто в ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини