Головна Новини Суспільство події У Південній Америці стався потужний зсув через проливні дощі: чимало людей загинуло
commentss НОВИНИ Всі новини

У Південній Америці стався потужний зсув через проливні дощі: чимало людей загинуло

Зсув у Кіто забрав життя щонайменше 14 людей, 32 отримали поранення

1 лютого 2022, 15:58
Поділіться публікацією:

Щонайменше 14 людей загинули і ще 32 отримали поранення в результаті зсуву на півночі столиці Еквадору Кіто. Таку заяву зробило у вівторок, 1 лютого, управління з надзвичайних ситуацій країни, оскільки рятувальники продовжують обшук будинків і вулиць, покритих брудом. Про це повідомляє Reuters.

У Південній Америці стався потужний зсув через проливні дощі: чимало людей загинуло

Зсув - фото з відкритих джерел

Проливні дощі 31 січня ввечері спричинили скупчення води в ущелині поблизу районів робітничого класу Ла-Гаска та Ла-Комуна, накинувши бруд і каміння на житлові приміщення та вплинувши на забезпечення електроенергією.

"Число загиблих людей збільшується до 14, зруйнованих будинків до 3 і постраждалих сімей до 3", — йдеться в повідомленні Управління ризиків і надзвичайних ситуацій Еквадору в Twitter.

Влада повідомила, що пізно в понеділок дев'ять людей зникли безвісти і 32 отримали поранення.

"Ми бачили цю величезну чорну річку, яка тягне за собою все, нам довелося лізти на стіни, щоб врятуватися. Ми шукаємо зниклих", — сказала жителька Альба Котакачі, яка евакуювала двох своїх маленьких дочок з будинку.

На відео в соцмережах видно, як каламутна річка тече сусідськими вулицями, несучи з собою дерева, транспортні засоби, смітники та навіть стовпи електрики, а мешканці кричать про допомогу.

На інших знімках видно, що сусіди рятують деяких людей із течії.

У кількох районах Еквадору пройшли сильні дощі, які призвели до розливу річок і постраждали сотні будинків і доріг.

Дощі в Кіто в понеділок були еквівалентні 75 літрам на квадратний метр, що є найвищим показником за майже два десятиліття.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на півдні Індії та Шрі-Ланці не припиняються сильні дощі. За інформацією синоптиків, найближчими днями зливи можуть послабшати, проте вже на цей момент стихія забрала життя понад чотирьох десятків людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини