Головна Новини Суспільство події У Новій Зеландії стався найпотужніший землетрус за останні 2 роки: людей евакуюють через цунамі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Новій Зеландії стався найпотужніший землетрус за останні 2 роки: людей евакуюють через цунамі

Тихоокеанські країни можуть постраждати від сильних цунамі, які виникають після землетрусу магнітудою 8,1 бала в Новій Зеландії

5 березня 2021, 00:41
Поділіться публікацією:

Агентство з надзвичайних ситуацій Нової Зеландії наказало жителям деяких районів попрямувати на височину після потужного землетрусу, який стався рано вранці в п'ятницю, 5 березня, в районі островів Кермадек. Після землетрусу в регіоні зріс ризик виникнення цунамі. Про це пише CNN.

У Новій Зеландії стався найпотужніший землетрус за останні 2 роки: людей евакуюють через цунамі

Землетрус у Новій Зеландії

Землетрус магнітудою 8,1 стало третім за рахунком ударом в цьому районі, повідомляє Новозеландський Національне агентство з надзвичайних ситуацій. Землетрус також став причиною можливого цунамі на Гаваях, також попередження про цунамі отримали в Американському Самоа.

"Люди, що знаходяться поблизу узбережжя, повинні негайно переміститися на найближчу піднесеність, з усіх зон евакуації або якнайдалі вглиб країни. Не сидіть вдома", — йдеться на сайті новозеландського агентства.

Острови Кермадек знаходяться в 800-1000 км на північний схід від Північного острова Нової Зеландії. Східне узбережжя Північного острова від затоки островів до Вангареі, від Матата до затоки Толага, включаючи Вакатане і Опотікі, а також Великий Бар'єрний можуть постраждати від цунамі.

Місцевих жителів попереджають про те, що навіть якщо вони не відчули землетрусу, їм все одно варто прислухатися до порад місцевої влади і перебратися на височину, щоб уберегти себе від можливого цунамі. Тим же, хто відчув підземні поштовхи, але не має можливості виїхати подалі, рекомендують забратися на височину або переміститися якомога далі вглиб країни.

Крім того, згідно з дописом місцевої влади, повідомлення про евакуацію переважає над рекомендаціями на тлі COVID -19.

Це найбільший землетрус у світі з серпня 2018 року, коли землетрус магнітудою 8,2 відбувся набагато глибше під землею, також в Південній частині Тихого океану, недалеко від Фіджі.

Тільки близько одного землетрусу магнітудою 8,0 і більше відбуваються щороку.

Нагадаємо, в Японії стався потужний землетрус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини