Головна Новини Суспільство події У Норвегії хакери атакували сайт парламенту: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Норвегії хакери атакували сайт парламенту: подробиці

Зловмисникам вдалося отримати певні дані

10 березня 2021, 18:56
Поділіться публікацією:

Хакери атакували сайт парламенту Норвегії. Поки невідомі масштаби атаки, проте є підтвердження, що зловмисникам вдалося отримати певні дані. Про це повідомляє Reuters 10 березня.

У Норвегії хакери атакували сайт парламенту: подробиці

Хакери атакували парламент Норвегії - фото з відкритих джерел

"Атака сталася внаслідок використання уразливості програм Microsoft, ця проблема носить міжнародний характер", — йдеться в повідомленні норвезького парламенту.

Поки в даний час невідомо, хто стоїть за атакою. Подальше розслідування справи передано поліції.

"На даний момент неможливо побачити зв'язок цієї атаки з атакою, якій парламент піддався перед початком осені 2020 року", — додали у відомстві.

Нагадаємо, що раніше хакери атакували парламент Фінляндії. Місцева влада заявила, що облікові записи електронної пошти, що належать деяким фінським законодавцям, були скомпрометовані під час кібератаки на парламент. Ні спікер парламенту, ні Національне бюро розслідувань не повідомило жодних подробиць про те, яка інформація була втрачена, якщо така була, і коли стався напад, за винятком того, що це було восени.

Як раніше повідомляли "Коментарі", прес-секретар Ради національної безпеки США Джон Улліот повідомив, що Міністерство фінансів США піддалося атаці хакерів. Зокрема було зламано електронну пошту Мінфіну.

А до цього хакери намагалися вкрасти дані виробників вакцини від коронавірусу. В результаті кібератак деякі документи, що стосуються вакцин компаній BioNTech і Pfizer, потрапили у відкритий доступ. На думку експертів, вкрадена документація може мати величезну цінність для інших компаній і країн, які займаються розробкою ліків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини