Головна Новини Суспільство події У Миколаївській ОДА заявили про збільшення онкозахворювань в районі, де розміщений МГЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Миколаївській ОДА заявили про збільшення онкозахворювань в районі, де розміщений МГЗ

В обласній адміністрації припускають, що така невтішна статистика може бути пов'язана з діяльністю глиноземного заводу

23 вересня 2021, 13:18
Поділіться публікацією:

У Миколаївській обласній державній адміністрації повідомили, що за п'ять років в Вітовського районі Миколаївської області у жителів збільшилася кількість онкологічних захворювань, при тому, що в інших районах кількість знизилася. Про це сказано в зверненні глави ОДА Віталія Кіма до Кабінету Міністрів України, передає видання "злочинності. Ні".

У Миколаївській ОДА заявили про збільшення онкозахворювань в районі, де розміщений МГЗ

Миколаївський глиноземний завод - фото з відкритих джерел

Як відомо, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім попросив Кабінет Міністрів України перевірити, наскільки дійсно шкідливі відходи червоного шламу, які залишаються від виробництва бокситів Миколаївським глиноземним заводом.

У Миколаївській ОДА заявили про збільшення онкозахворювань в районі, де розміщений МГЗ - фото 2
У Миколаївській ОДА заявили про збільшення онкозахворювань в районі, де розміщений МГЗ - фото 3

У зверненні йдеться про те, що у жителів Вітовського району з 2015 по 2020 рік смертність від онкологічних захворювань зросла на 14,8%, а в області — зменшилася на 21,8%.

"За даними управління охорони здоров'я Миколаївської обласної державної адміністрації захворюваність населення Вітовського району Миколаївської області на злоякісні новоутворення за період 2015-2020 роки збільшилася на 0,7%, при тому, що в області за цей період зменшилася на 5,1%. Смертність населення через онкологічні захворювання протягом зазначеного періоду в Вітовському районі збільшилася на 14,8%, а в області — зменшилася на 21,8%. Це може свідчити про несприятливі умови проживання населення в районі розміщення ТОВ "МГЗ", — сказано в повідомленні.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" розповідалося, що Миколаївський глиноземний завод звинувачують у завданні збитків державі на 240 мільярдів. Головне слідче управління Госфіскальної служби України почало досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом завдання збитків державі посадовими особами заводу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини