Головна Новини Суспільство події У Львівській області п'яний курсант військової академії пішов гуляти і потрапив до Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львівській області п'яний курсант військової академії пішов гуляти і потрапив до Польщі

Курсант у суді заявив, що не пам'ятає, як перетнув кордон

21 січня 2022, 00:20
Поділіться публікацією:

Майбутній військовий з Львівщини, що навчається в Національній академії сухопутних військ, вийшов прогулятись до лісового масиву і опинився на території Польщі. Під час прогулянки 20-річний майбутній офіцер був в стані алкогольного сп’яніння. Про це інформує ZAXID.NET.

У Львівській області п'яний курсант військової академії пішов гуляти і потрапив до Польщі

Курсант пішов гуляти та опинився в Польщі (фото з відкритих джерел)

Ця  пригода мала місце  7 січня неподалік населеного пункту Лопушанка.  Українські прикордонники отримали інформацію від польських колег, що п’ятеро мешканців незаконно потрапили  на польську територію, перетнувши український кордон. Три порушники  виявили польські стражі кордону. Вони виявились громадянами Туреччини.

 Разом з тим, два мешканці з цієї групи повернулись додому.  Український прикордонний наряд з собаками вирушив, аби їх розшукати. Двох  учасників  пішого походу до Польщі знайшли неподалік населеного пункту Лопушанка. Документів у них не було.

 Один із затриманих був одягнутий у військову форму та берці. Як встановлено, це був 25-річний експрикордонник Мар'ян Павлюх. Його супутником  став третьокурсник Львівської Національної академії сухопутних військ  Василь Макар.

В судовому засіданні  майбутній офіцер говорив, що з колегою цілу ніч пиячили, а вже під ранок вийшли на прогулянку до лісу. Як курсант зазначив, він наскільки перебрав алкоголю, що зовсім не запам’ятав, куди вони йшли прогулятись та чи перетинали кордон.  Пам'ять повернулась до військового курсанта лише тоді, коли їх затримав прикордонний наряд з допомогою спущених собак.

Пресофіцер Олександра Кучковська, що представляє  Львівський прикордонний  загін, заявила, що за цим випадком розпочалось слідство, яке має на меті встановити чи діяли двоє українських військовослужбовців, як організатори переправляння іноземців в Польщу.

 Як постановила суддя Оксана Кшик, майбутнього офіцера визнано винним в незаконному  перетині кордону і накладено на нього штраф  в розмірі 8500 грн. Такі штрафи доведеться сплати ще чотирьом учасникам прогулянки до лісу, зокрема, експрикордоннику та трьом  турецьким громадянам. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Одесі нацгвардієць через татуювання забив до смерті перехожого.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини