Головна Новини Суспільство події "У Криму немає дефіциту води для населення", - Кулеба викрив головний міф про анексований півостров
commentss НОВИНИ Всі новини

"У Криму немає дефіциту води для населення", - Кулеба викрив головний міф про анексований півостров

Глава МЗС Дмитро Кулеба позначив, що водний дефіцит в Криму переживають тільки промислові та військові підприємства

14 серпня 2020, 15:30 comments1213
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що населення анексованого Криму не турбує дефіцит води для господарських потреб, про що регулярно сурмлять проросійські медіа видання. Про це він розповів в інтерв'ю "UA: Українське радіо".

"У Криму немає дефіциту води для населення", - Кулеба викрив головний міф про анексований півостров

Так, згідно з думкою чиновника, версія про те, що пересічні мешканці півострова живуть в умовах буквального зневоднення вигадані Росією для створення відповідного образу України в інформаційній війні. Справжню кризу з водопостачанням переживають тільки військові та промислові комплекси в Криму, які працюють на бюджет держави-агресора.

При цьому Кулеба сказав, що український уряд уважно стежить за гуманітарною ситуацією на тимчасово окупованому півострові. А у випадку  реальної загрози для життя населення на тлі позбавлення гуманітарних потреб, готове реагувати та розглядати різні доступні методи для захисту українських громадян, які продовжують залишатися в Криму.

"Але я хочу підкреслити, що відповідно до міжнародного права повну відповідальність за ситуацію на окупованій території несе держава-окупант. Тому ми абсолютно впевнено і спокійно говоримо про те, що відновлення подачі води в Крим можливо лише в контексті деокупації півострова", — резюмував міністр.

Нагадаємо, що такою заявою міністр зовнішньополітичного відомства лише підтвердив версію глави РНБО Олексія Данилова. Раніше той зазначив, що гуманітарної катастрофи через брак водного балансу в Криму немає, дефіцит ресурсів прісної води переживають тільки великі підприємства, що перебувають на балансі Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини