Головна Новини Суспільство події У харківському біотехнологічному університеті прокоментували підозру Одарченку: «Ми будемо підтримувати пана Андрія"
commentss НОВИНИ Всі новини

У харківському біотехнологічному університеті прокоментували підозру Одарченку: «Ми будемо підтримувати пана Андрія"

У Державному біотехнологічному університеті прокоментували справу Андрія Одарченка

28 листопада 2023, 21:56
Поділіться публікацією:

У Державному біотехнологічному університеті прокоментували підозру НАБУ на адресу їх ректора та нардепа Андрія Одарченка. Кажуть, що підтримували політика під час засідання ВАКСу, готові були взяти на поруки, а також долучилися до збору коштів на заставу. Про це у коментарі розповів проректор Державного біотехнологічного університету з наукової роботи Валерій Михайлов. 

У харківському біотехнологічному університеті прокоментували підозру Одарченку: «Ми будемо підтримувати пана Андрія"

Андрій Одарченко (фото з відкритих джерел)

"Я особисто був присутній під час засідання суду. Був здивований рішенням про арешт Андрія Одарченка. Як і чому арештовують людину, яка не брала хабарі, а навпаки намагалася зробити все можливе і неможливе, щоб відбудувати державний університет? Я не знаю відповіді, і не знаю усіх обставин. Але я знаю, що політика, то саме та сфера, де вдаються до найбрудніших провокацій", — сказав освітянин. 

За його словами, представники колективу університету були готові взяти Одарченка на поруки. 

"Суддя чомусь не став нас слухати. Слово надали лише мені одному. Головне, що я хотів донести до поважного суду полягає в тому, що Державний біотехнологічний університет існує сьогодні завдяки Андрію Одарченку. Ми знаємо його як людину слова, фахового освітянина, науковця, порядну людину. Тому ми підтримували і будемо підтримувати пана Андрія. І не лише колектив, але і наші студенти також. Я щиро сподіваюся, що правоохоронці достеменно розберуться у цій справі, з'ясують реальні мотиви її інших фігурантів і факти того, що відбулося", — додав проректор.

Як повідомляли в НАБУ нардепа Андрія Одарченка підозрюю у нібито передачі криптовалюти Мустафі Наєму за сприяння у виділенні коштів на відновлення Державного біотехнологічного університету.  Захист ставить під сумнів висунуту політику підозру, обґрунтовуючи тим, що за Одарченко слідкували поза кримінальним провадженням. На момент здійснення записів нібито його розмов, відомості про справу не були внесені до ЄРДР. 

ВАКС обрав Одарченко міру запобіжного заходу у вигляді арешту із заставою у 15 млн грн. Ці кошти були внесені друзями та колегами політика.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини