Головна Новини Суспільство події У Гватемалі почав вивергатися вулкан Пакая. Відео
commentss НОВИНИ Всі новини

У Гватемалі почав вивергатися вулкан Пакая. Відео

Стовпи попелу і газів досягають висоти 3500 метрів над рівнем моря

4 березня 2021, 17:37
Поділіться публікацією:








Увечері 3 березня в Гватемалі почалося виверження вулкана Пакая. Попіл був викинутий на висоту до 500 метрів, передає SOTT.

У Гватемалі почав вивергатися вулкан Пакая. Відео

Вулкан Пакая - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що попел долетів до восьми сіл, які знаходяться неподалік. Зокрема, в селах Ель-Патросініо і Ель-Родео, Лос-Ріос, Лос-Хасмінес-Ель-Родео, Сан-Хосе, ферма Буенос-Айреса, село Пакая, ферма Ріо-Фріо.

Внаслідок виверження вулкана, утворилися два нових лавових потоки, які в цілому мають три потоки лави: один в південно-західному напрямку, інший — в південно-східному напрямку і ще один в південно-східному напрямку від 800 до 1000 метрів. У кожного потоку є кілька відгалужень.

При цьому стовпи попелу і газів досягають висоти 3500 метрів над рівнем моря.

Нагадаємо, що раніше найактивніший вулкан Європи, гора Етна, вивергався сім разів за останні два тижні, причому деякі виверження піднімали хмари чорного попелу над довколишніми районами. Недавнє виверження вулкана, розташованого в Італії, викинуло попіл над сіцілійським містом Дзафферана-Етнеа. В останній раз вулкан вивергався 16 лютого, після цього були зафіксовані невеликі сплески активності.

Як раніше повідомляли "Коментарі", через виверження вулкана Етна, міжнародний аеропорт в Катанії оголосив про надзвичайну ситуацію і терміново припинив свою роботу через стовп диму і попелу заввишки більше кілометра, який в темряві виключає видимість і загрожує безпеці польотів. Зазначимо, що раніше на Сицилії почалося виверження вулкана Етна. Хоча вулкан і є постійно діючим і зазвичай не становить загрози для місцевого населення, останнє виверження виявилося несподіванкою для вчених і простих людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини