Головна Новини Суспільство події У Дніпрі Філатов зводить рахунки з політичними опонентами: на очах поліції жорстоко побили журналістів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Дніпрі Філатов зводить рахунки з політичними опонентами: на очах поліції жорстоко побили журналістів

У Дніпрі мер міста Борис Філатов вирішив руками комунальних служб позбутися політичних конкурентів, знищивши їхній рекламний бізнес

3 липня 2021, 21:37
Поділіться публікацією:








Скандальна історія сталася 2 липня в центрі міста — на розі проспекту Пушкіна і вул. Юрія Савченка. На місці демонтажу рекламних конструкцій побили журналістів провідних місцевих телеканалів. Причина — вони приїхали висвітлювати незаконні дії комунальників. На недавньому виконкомі міськради було ухвалено рішення про демонтаж низки рекламних конструкцій та бордів, що належать приватним фірмам. Але журналісти провели розслідування і з'ясували, що нічого незаконного в установці рекламних бордів не було, а значить закон порушували саме комунальники.

У Дніпрі Філатов зводить рахунки з політичними опонентами: на очах поліції жорстоко побили журналістів

Побиття журналістів у Дніпрі

До того ж на місці були присутні бійці КП "Муніципальна варта". Саме вони та почали перешкоджати журналістам робити їхню роботу. У хід пішли газові балончики, ножі та вогнепальна зброя. В результаті сильно постраждали знімальні групи низки телеканалів. Оператор телеканалу D1 знімав хід проведених комунальниками робіт і зазнав нападу з застосуванням фізичної сили. Потерпілий співробітник був доставлений в ОКБ ім. Мечникова, де у нього діагностували черепно- мозкову травму. 

Очевидці повідомили, що нападники били всіх журналістів, які були присутні на місці інциденту. Також вони ламали обладнання та намагалися вилучити у них весь відзнятий матеріал. Під роздачу потрапили та звичайні перехожі. Не чіпали нападники тільки співробітників комунального телеканалу Дніпро TV.

На місці подій присутні та співробітники Національної поліції. Але на превеликий шок постраждалих, вони ніяк не реагували на сваволю бійців КП. Деякі, що є особливо цинічним, навіть знімали те, що відбувається на телефони. 

Оскільки співробітники комунальних служб прямо або опосередковано діють за вказівкою мера міста, то можна сміливо припустити, що такі дії були санкціоновані "згори". 

Всі постраждалі журналісти телеканалів написали заяви в поліцію і звернулися за допомогою як до президента України Володимира Зеленського, так і до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

У Дніпрі Філатов зводить рахунки з політичними опонентами: на очах поліції жорстоко побили журналістів - фото 2

У Дніпрі Філатов зводить рахунки з політичними опонентами: на очах поліції жорстоко побили журналістів - фото 3

"Просимо Вас негайно втрутитися в ситуацію, що склалася, і не допустити подальших незаконних дій і нанесення тілесних ушкоджень працівниками комунальних підприємств Дніпровської міськради жителям Дніпра і журналістам. 

Просимо дати доручення керівництву правоохоронних органів міста Дніпра і Дніпропетровській області негайно вжити заходів, невідкладно зареєструвати заяви про скоєння злочинів, зупинити всі незаконні дії з боку посадових осіб Дніпровської міськради і комунальних підприємств, підконтрольних Дніпровській міській раді до з'ясування всіх обставин, що стосуються демонтажних робіт. 

Просимо вас дати доручення припинити застосування насильства з боку підконтрольного дніпровському міському голові Філатову КП "Муніципальна варта", — сказано в зверненні ЗМІ. Зараз все журналістське співтовариство міста буде пильно стежити за тим, яка реакція послідує від влади. Адже у разі, якщо Філатову і це спустять з рук, то хто знає, на що він зможе наважитися уже завтра?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

4 липня 2021, 12:32

Такими діями і відбувається владна узурпація на багато років, аж до смерті Філатова, Кернеса, Труханова, Садового, Кличка та подібної мер**ти. Поки продажні "патріоти" за 30 рублів агресора мовчать.


Новини