Головна Новини Суспільство події У Чорному морі зазнає лиха судно ВМС України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорному морі зазнає лиха судно ВМС України

Судно розмагнічування ВМС України не можуть врятувати понад 14 годин

13 жовтня 2021, 22:34 comments1017
Поділіться публікацією:

В районі острова Зміїний, що у Чорному морі, зазнає лиха судно розмагнічування Військово-морських сил України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Михайло Забродський.

У Чорному морі зазнає лиха судно ВМС України

Судно "Балта", фото Facebook

Судно, що зазнає лиха моделі U-811 "Балта". За інформацією Михайла Забродського, корабель вже 14 годин тоне. Йому військовослужбовці ВМС ЗС України повідомили, що судно втратило хід і вже затоплено щонайменше два відсіки. Будь-які намагання врятувати судно є марними. Зараз на місці працюють буксир і патрульний катер. На борт приїхали і фахівці заводу "Кузня на Рибальському". 

На місці складні метеоумови. Висота морських хвиль досягає двох метрів. Швидкість вітру перевищує 10 м/с. 

"Балта" має довжину менше 70 метрів, водотонажність до 2086 тон. Головним завданням судна у Чорному морі було проведення завдань для зменшення магнітних полів власних бойових кораблів. Екіпаж складає 45 людей.  У ВМС України суден для виконання подібних завдань більше немає. Його побудували ще у 1987 році у польському місті Гданськ. З 1997 року судно входить до складу ВМС України. 

"Тривожить повна відсутність коментарів керівництва і будь якої офіційної інформації на сайті Міністерства оборони України. Екіпажу “Балти” в подібній ситуації бажаємо виключно витримки і славетної стійкості українських моряків", — пише Михайло Забродський.

Тим часом в Одесі проходить заводські ходові випробовування судно "Сімферополь", яке найближчим часом відправлять на рятувальну операцію. 

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що у Генштабі показали, як проходять навчання ВМС України та Румунії на Дунаї. У відпрацюванні спільних заходів, крім військових моряків обох країн, беруть участь також підрозділи Прикордонної поліції Румунії та Морської охорони Державної прикордонної служби України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ТАто

16 жовтня 2021, 00:27

Сделанное в Польше - все говно. Начиная от отвертки и кончая кораблями. Единственное отличие польского говна - оно тонет!


Новини