Головна Новини Суспільство події У Чорнобильській зоні понад тиждень тривають пожежі: що з повітрям
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорнобильській зоні понад тиждень тривають пожежі: що з повітрям

Пожежі в зоні відчуження тривають з 3 вересня

12 вересня 2024, 10:08
Поділіться публікацією:

З 3 вересня в зоні відчуження виникли пожежі. На цей час активним залишається один осередок у Вільчівському лісництві, де тривають роботи з гасіння та постійне чергування рятувальних підрозділів. Також на шести ділянках, зокрема в Бенівському лісництві, триває спостереження і проливання водою тліючих залишків, які можуть бути небезпечними. Про це станом на ранок 11 вересня повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, інформує портал "Коментарі".

У Чорнобильській зоні понад тиждень тривають пожежі: що з повітрям

Пожежа у Чорнобилі. Фото: ДСНС України

Початкова динаміка поширення пожеж викликала занепокоєння через аналогію з подіями 2020 року, коли вогнем було охоплено 67 тисяч гектарів. Проте, завдяки оперативному реагуванню, цього року площа, уражена вогнем, складає близько 3 500 гектарів, що становить лише 5,5% від масштабів 2020 року. Під контролем залишається третина цієї території.

Цьогорічний пожежний сезон характеризується екстремальною посухою через високі температури та відсутність опадів. Займання часто відбуваються на територіях із мінною небезпекою, що ускладнює гасіння. Через відсутність можливості гасіння з повітря та обмежений моніторинг за допомогою дронів, організація робіт зазнала значних змін.

Наразі залучено близько 20 одиниць техніки, зокрема пожежні машини, трактори, цистерни, а також ранцеві вогнегасники та бензопили. Усім учасникам гасіння надано індивідуальні дозиметри, проводиться посилений контроль радіаційного стану повітря та радіаційно-дозиметричний контроль на виїзді з Зони відчуження. Також забезпечено тимчасове проживання та харчування для рятувальників.

Зазначається, що радіаційний фон залишається в межах норми, загрози для населення немає.

У Чорнобильській зоні понад тиждень тривають пожежі: що з повітрям - фото 2
У Чорнобильській зоні понад тиждень тривають пожежі: що з повітрям - фото 3
У Чорнобильській зоні понад тиждень тривають пожежі: що з повітрям - фото 4
У Чорнобильській зоні понад тиждень тривають пожежі: що з повітрям - фото 5
У Чорнобильській зоні понад тиждень тривають пожежі: що з повітрям - фото 6

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Надзвичайники трьох областей рятували від вогню село на Київщині

У Вишгородському районі, поблизу с. Мар'янівка, 9 вересня загорілася суха рослинність на відкритій території. Через сильні пориви вітру вогонь за лічені хвилин пройшов сотні метрів поля, чагарників і городів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

Під загрозою загорання опинилися приватні житлові будинки, ферма з тваринами та будівля школи. Рятувальникам з трьох областей вдалося ліквідувати пожежу, площею 2,8 га.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини