Головна Новини Суспільство події У Черкаській області авіація розпорошила над городами хімічні речовини: чи загрожує хімікат людям
commentss НОВИНИ Всі новини

У Черкаській області авіація розпорошила над городами хімічні речовини: чи загрожує хімікат людям

Люди не знають, яку саме речовину розпорошили з повітря

22 вересня 2021, 22:30
Поділіться публікацією:

В Черкаській області, в населеному пункті Веселівка  після обробки їх городів авіацією, селяни напередодні зими залишились без врожаю. Все, що росло, оброблене невідомими хімікатами і тепер пошкоджене. Аграрії помилково сплутали свої гектари з соняшником з людськими городами. Про це інформує ТСН.

У Черкаській області авіація розпорошила над городами хімічні речовини: чи загрожує хімікат людям

Люди не знають, хто це зробив (фото з відкритих джерел)

 Подія мала місце тиждень тому. Жителі бачили, як над ними щось сипали літаки. А за якийсь час все, що дозрівало, почало сохнути від такого підживлення з неба, якого ніхто не чекав.

 За словами місцевих мешканців, поруч з Веселівкою дозрівають плантації соняшника. Їх обробляють перед тим, як мають збирати. Але цього разу авіація сипнула хімії і на людські наділи. Капуста, червоний буряк, навіть дерева почали всихати. Відстані, хоча б кілометр до села, ніхто при таких роботах  не дотримувався.

На думку місцевого науковця, кандидата біологічних наук Дніпровського національного університету Вадима Манюка, на такі сільгоспроботи з використанням літаків потрібно накласти табу. Бо вони завдають великих втрат землі, людям, посівам, навіть знищують популяції комах. Випари від хімії та й сам препарат вдихають  люди, їх діти, вони осідають не тільки на овочах, але й в садках, потрапляють у воду. То ж  така хімобробка може  за якийсь час несподівано нагадати про себе.

 Щодо обробленого вражаю, то його теж не можна споживати. Бо можна отруїти всю свою родину,- стверджує біолог.

Вадим Манюк  підсумував, що від "нальоту" цих дельтапланів з хімією на борту, можуть постраждати навіть поля з озимою пшеницею. Бо в складі цих препаратів є неорганічні сполуки, які овочі роблять токсичними, а ріст зернових пригнічують.Тому їх власники на щедрий урожай наступного року можуть не розраховувати.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що у сонцезахисних кремах виявили небезпечну речовину.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини