Головна Новини Суспільство події Туристів на Азовському морі атакують морські блохи (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Туристів на Азовському морі атакують морські блохи (ВІДЕО)

Туристи, які відпочивають на Азовському морі, скаржаться на морських бліх, укуси яких викликають свербіння і почервоніння

22 червня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:








На узбережжі Азовського моря відпочивальники помітили морських бліх, які не дають нормально купатися, тому що їхні укуси досить болючі й викликають почервоніння. Про це розповів і показав ракоподібних на відео користувач, зареєстрований на YouTube як Vitaliano Almazati.

Туристів на Азовському морі атакують морські блохи (ВІДЕО)

Азовське море (фото з відкритих джерел)

"Їх дуже багато зараз у морі. Вони боляче кусаються, неприємно. Є по всьому пляжу, маленькі й великі", — говорить відпочивальник.

Відомо, що морські блохи, розмір яких може досягати 0,5-25 сантиметрів, часто зустрічаються у морях і океанах. Харчуються вони залишками риб, морськими хробаками, а також паразитують на живій рибі.

Сам укус морських бліх не страшний, але він здатний викликати свербіж, почервоніння та алергічну реакцію. Якщо укусів на тілі багато, тоді їх потрібно обробити заспокійливим кремом і випити антигістамінний засіб.

Крім того, на українському курорті Кирилівка вже помітили першу медузу, викинуту на берег після шторму. Місцеві жителі кажуть, що скоро очікується їх нашестя.

Нагадаємо, що Мармурове море, розташоване в Атлантичному океані біля північно-західного узбережжя сонячної Туреччини, страждає від товстого шару морського "слизу", який серйозно "б'є" по екологічній системі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у квітні 2020 року пляжі Філіппін були встелені томатними медузами. Унікальне видовище зафіксував австралійський вчений з Університету Гріффіта. Томатними медуз називають через їхнє забарвлення, яке варіюється від рожевого до яскраво-червоного. Тисячі цих істот морський біолог помітив поблизу пляжів Коронг, що на півночі Палавана. Вони були буквально всюди. Здалеку ці медузи дійсно нагадували помідори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини