Головна Новини Суспільство події Тупицького не пустили на засідання КС, яке він сам скликав
commentss НОВИНИ Всі новини

Тупицького не пустили на засідання КС, яке він сам скликав

Звільнений голова КСУ прийшов дати пояснення суддям

12 квітня 2021, 13:37
Поділіться публікацією:

Держохорона не допустила Олександра Тупицького до будівлі Конституційного суду на спеціальне пленарне засідання, яке він скликав через указ Володимира Зеленського про його звільнення з посади судді. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Прямий", пише "Українська правда".

Тупицького не пустили на засідання КС, яке він сам скликав

Олександр Тупицький - фото з відкритих джерел

"(Прийшов, — ред.) для дачі пояснень суддям для ухвалення рішення. Ми можемо пройти? Ні? Ви зриваєте тоді засідання. Всім суддям розіслано моє розпорядження про скликання засідання, воно опубліковане в пресі. Усі знають про це. Ви зриваєте засідання", — сказав Тупицький.

Повідомляється, що співробітники охорони заборонили вхід Тупицькому попри його заяву про таємне голосування, яке мало відбутися під час засідання, щодо його звільнення. За твердженням відстороненого судді, він хотів дати пояснення.

Олександр Тупицький заявив, що якщо охорона відмовляється його впускати, він продовжує залишатися суддею і головою КСУ, а після цього поїхав.

Нагадаємо, що багато українців продовжують спостерігати за ситуацією, яка склалася в Конституційному суді України. Наприкінці березня кілька суддів КСУ втратили свої повноваження після відповідного рішення Володимира Зеленського. Однак це може призвести до несподіваних наслідків, вважає колишній суддя КСУ Віктор Шишкін.

За його словами, нинішній стан справ у Конституційному суді може бути "супер-небезпечним" для України. Такі висновки екссуддя обґрунтовує тим, що вважає указ Зеленського "вкрай антиконституційним". Дії президента, вважає Віктор Шишкін, можуть сприяти руйнуванню чинної правової системи в країні.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини