Головна Новини Суспільство події Тривожні прогнози землетрусів у Європі (КАРТА)
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривожні прогнози землетрусів у Європі (КАРТА)

Науковці вже кілька десятиліть досліджують землетруси, зокрема і в Європі. Вчені створили карту, де показані місця з найбільшим рівнем небезпеки чергового землетрусу.

6 лютого 2023, 18:40 comments14032
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У ніч з 5 на 6 лютого в центральній частині Туреччини стався потужний землетрус. Кількість підтверджених загиблих зростає з кожною годиною і вже рахується тисячами осіб. Експерти вже не одноразово попереджали, що в Європі періодично стаються потужні землетруси, а деякі країни особливо знаходяться під загрозою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на EFEHR.

Тривожні прогнози землетрусів у Європі (КАРТА)

Карта сейсмічної небезпеки Європи. Фото з відкритих джерел

EFEHR – це організація, яка була створена за підтримки Європейського Союзу та об’єднує науковців для вдосконалення оцінки ризику землетрусів у Європі та підтримки національних зусиль.

"Землетруси неможливо передбачити і запобігти їм. Таким чином, вони мають великий потенціал завдати шкоди та вплинути на добробут суспільства: протягом 20 століття землетруси в Європі спричинили понад 200 000 смертей і понад 250 мільярдів євро збитків", — повідомляє EFEHR.

Попри це, науковці можуть дослідити та вивчити ризики майбутніх землетрусів і показати місця, де найімовірніше їх слід очікувати. В рамках EFEHR була розроблена модель сейсмічних загроз, яка показує найбільш небезпечні місця. В Європі особливо високі ризики руйнівних землетрусів спостерігаються в Туреччині, Греції, Італії, Румунії, Албанії та в Балканських країнах.

Тривожні прогнози землетрусів у Європі (КАРТА) - фото 2

Зони з низьким рівнем небезпеки забарвлені від білого до зеленого, зони з помірною небезпекою – від жовтого до оранжевого, а зони з високим рівнем небезпеки – від червоного до фіолетового. На жаль Україна не представлена на карті EFEHR, проте можна побачити по сусіднім країнам, що ми знаходимось в зоні з помірним рівнем небезпеки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під завалами від землетрусу в Туреччині шукають відомого футболіста.

Також "Коментарі" публікували фото наслідків моторошного землетрусу, що відбувся в Туреччині, а також був відчутним в Сирії та інших країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини