Головна Новини Суспільство події Трагедія у горах: 18-річний турист загинув від удару блискавки
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагедія у горах: 18-річний турист загинув від удару блискавки

Гроза у Баварських Альпах: блискавка вбила молодого туриста на вершині Цугшпітце

22 липня 2024, 17:37
Поділіться публікацією:

У баварських Альпах сталася трагедія: 18-річний турист із Північного Рейну-Вестфалії загинув від удару блискавки біля вершини Цугшпітце. Незважаючи на спроби порятунку, сильна гроза та відсутність альпіністського спорядження ускладнили ситуацію, внаслідок чого рятувальники не змогли вчасно підлетіти до місця події.

Трагедія у горах: 18-річний турист загинув від удару блискавки

Трагедія у горах: 18-річний турист загинув від удару блискавки

Увечері неділі, 21 липня 2024 року, група молодих людей вирушила поїздом Баварський Цугшпітцбан до вершини найвищої гори Німеччини, щоб підкорити її скелясті висоти. Діставшись тераси гірської станції, троє друзів вирішили продовжити шлях на вершину маршрутом "віа феррата", не маючи при цьому необхідного альпіністського спорядження.           

На шляху назад, коли вони вже майже досягли безпечної території, в районі вершини відбулася серія потужних ударів блискавок. Один із ударів виявився смертельним для 18-річного юнака. Лікарі швидкої допомоги, які прибули на місце події, були змушені лише констатувати його смерть.

Поліція Баварії наголосила, що погані погодні умови серйозно ускладнили проведення рятувальних операцій. Густі хмари та ризик повторних ударів блискавок унеможливили прибуття рятувального вертольота до того моменту, як гроза не вщухла. Офіційні особи нагадали туристам про необхідність суворого дотримання заходів безпеки під час сходження, особливо в період теплих гроз, характерних для цієї пори року в Баварських Альпах.

Влада закликає туристів до більш відповідального ставлення до планування походів та необхідності навчання основ виживання у гірських умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини