Головна Новини Суспільство події Трагедія на канатній дорозі у Києві: що відомо про пошуки загиблого
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагедія на канатній дорозі у Києві: що відомо про пошуки загиблого

Київська міська прокуратура натякнула, що у трагедії може бути вина КМДА і суди.

21 липня 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

 Унаслідок падіння з атракціону на Дніпрі в районі Поштової площі у Києві, яке сталося у неділю, 21 липня, загинув 20-річний хлопець з Вінниці. За інформацією Офісу генерального прокурора, правоохоронці намагалися через суд домогтися демонтажу цього атракціону ще у 2021 році.

Трагедія на канатній дорозі у Києві: що відомо про пошуки загиблого

Трагедія на канатній дорозі у Києві (фото з відкритих джерел)

Згідно з даними ЗМІ, загиблим імовірно є хлопець 2004 року народження, який приїхав до Києва на відпочинок з Вінниці. Інформація про можливу загибель дівчини не підтвердилася.

Для пошуку загиблого було залучено пошукові групи на катерах. Очевидці стверджують, що хлопець після падіння не сплив через важке екіпірування, яке потягнуло його на дно.

Пізніше з'явилася інформація, що знайдено тіло хлопця, що зірвався з канатної дороги у Києві. Натомість офіційного підтвердження поки не було.

Але у ДСНС не підтверджують інформацію про те, що тіло юнака, який зірвався з троса на атракціоні у Києві, винесло на берег. Раніше про це повідомили місцеві телеграм-канал.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом обриву на канатній переправі через р. Дніпро у Києві, внаслідок чого загинула людина. Про це передає Київська міська прокуратура.

Розслідування інциденту з падінням на атракціоні в Києві, що спричинило смерть молодого чоловіка, проводиться за фактами порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та службової недбалості (ч. 2 ст. 272, ч. 3 ст. 367 КК України).

Прокуратура зазначає, що ще у 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону, звернувшись до Господарського суду Києва з позовом, в якому просила визнати незаконним та скасувати розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 11.01.2021 року. Це розпорядження визнало переможцем інвестиційного конкурсу компанію без досвіду в реалізації подібних проєктів та експлуатації атракціонів такого типу, що могло створити потенційну небезпеку для життя та здоров'я людей.

Відповідачами у цій справі були Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), КП "ПЛЕСО" та компанія-переможець конкурсу. Однак суд не задовольнив позов прокуратури, не визнавши канатну дорогу через Дніпро атракціоном підвищеної небезпеки. Прокуратура зазначає, що під час судового розгляду було встановлено, що на момент проведення конкурсу та розгляду проєктна та технічна документація щодо атракціону не були розроблені.

Прокуратура різко критикує столичних посадовців, які проводили конкурс на визначення переможця, за їхню позицію у судах та нагадує про відповідальність КМДА у контексті цієї трагедії. Наразі жодних відповідей від КМДА на ці звинувачення не було надано.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відома українська ведуча загинула під час страшної пожежі
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини