Головна Новини Суспільство події Терористи завербували професійного топографа, аби та шпигувала за українською армією
commentss НОВИНИ Всі новини

Терористи завербували професійного топографа, аби та шпигувала за українською армією

Оперативники СБУ встановили, що мешканка Волноваського району була завербована наприкінці 2020 року знайомим, який перейшов на бік бойовиків

7 лютого 2022, 17:07
Поділіться публікацією:

У Службі безпеки України повідомили про виявлення одного з агентів терористів, яка доповідала ворогу про перебування української армії поблизу села Гранітне. За даними контррозвідки, жінка була завербована ще рік тому та повідомляла про пересування військових не лише за матеріальну винагороду, а зі власних ідейних переконань. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає портал "Коментарі".

Терористи завербували професійного топографа, аби та шпигувала за українською армією

СБУ затримала агента Росії. Фото з сайту СБУ

Агенткою терористів стала місцева жителька. Її завербував у агентурну мережу знайомий, який перейшов на бік терористів раніше. Її задачею було передавати дані про пересування й озброєння українських військових. Оскільки жінка мала освіту топографа гірничої промисловості, то позиції української армії на мапах вона позначала для росіян максимально точно та професійно. 

"Дані щодо озброєння та військової техніки ЗСУ, які вона передавала, становлять загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України", — повідомили у СБУ.

Контррозвідники СБУ затримали агентку на пункті пропуску "Новотроїцьке". Вона їхала до куратора за новими інструкціями та грошима, які через конспірацію відмовлялась отримувати на банківську картку. Курував діяльність агентки кадровий працівник так званої спецслужби "МДБ ДНР" — самопроголошеної республіки, який є зрадником, колишнім співробітником одного з українських силових відомств України, з 2014 року перебуває у розшуку за дезертирство.

Читайте також: Лукашенко розповів, як Путін планує створити нову державу та коли там опиниться Україна (ВІДЕО).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини