Головна Новини Суспільство події Терористи намагалися провести хіматаку на Луганщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Терористи намагалися провести хіматаку на Луганщині

Українських військових хотіли масово отруїти хлором

28 квітня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

Правоохоронці викрили терористичну групу на Донбасі, яка планувала розпилити хлор на одному з об’єктів інженерної інфраструктури Луганської області, де тимчасово дислокується підрозділ Збройних Сил України. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Терористи намагалися провести хіматаку на Луганщині

ЗСУ - фото: пресцентр ООС

У двох зловмисників виявили та вилучили кошти і знаряддя для збору й передання співробітнику так званого Міністерства держбезпеки "ЛНР" інформації щодо оборонної сфери.

"Зокрема, ними планувалося розпилення отруйної речовини – хлору у приміщеннях, де перебувають військовослужбовці, з метою заподіяння шкоди їх життю та здоров’ю", — йдеться у повідомленні.

За словами правоохоронців, дані про розташування оборонних об’єктів, позицій військовиків і передислокації техніки терористи отримували від військовослужбовця ЗСУ. Наразі організатора групи затримано.

Варто зазначити, що 22 квітня внаслідок осколкового поранення в зоні відповідальності ОТГ "Північ" помер український військовий. Того разу, швидше за все, окупанти використовували міномети або гранати.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як фахівці оцінюють нещодавні домовленості Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.

На думку військового експерта Влада Волошина, про прорив можна буде говорити лише після того, як РФ почне прибирати свої війська із прикордонних територій, а також не просто скоротить, а й припинить обстріли. Більше деталей шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете ознайомитися з прогнозом українського МЗС щодо ймовірного повноцінного нападу Росії на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сташинский

29 квітня 2021, 07:41

Пурга


Новини