Головна Новини Суспільство події Теракт у Луцьку: Зеленський зізнався, про що говорив з нападником - ВІДЕО
commentss НОВИНИ Всі новини

Теракт у Луцьку: Зеленський зізнався, про що говорив з нападником - ВІДЕО

Щоб звільнити заручників з автобуса в Луцьку, Зеленський поговорив з нападником по телефону і навіть погодився виконати одну з його вимог

22 липня 2020, 08:12 comments2267
Поділіться публікацією:








Відразу після того, як захоплений автобус в Луцьку взяли штурмом, а підозрюваного затримали, президент Володимир Зеленський розповів, про що насправді говорив з терористом. Про це повідомляє "Українська правда".

Теракт у Луцьку: Зеленський зізнався, про що говорив з нападником - ВІДЕО

Фото: zebbra.info

Спецоперація зі звільнення заручників тривала весь день. У закритому автобусі з озброєним злочинцем люди провели близько 12 годин — без їжі й води. Всього в салоні, крім загарбника, було 13 людей. Серед вимог, які висував терорист, були й вимоги до Володимира Зеленського. Після наради з силовиками, президент вирішив поговорити з нападником телефоном особисто.

"Ми говорили з ним хвилин 7-10. Потім ми домовилися, що саме він зробить перший крок. Він повинен був відпустити кількох заручників. Я попросив, щоб це були поранений, вагітна жінка і дитина. Він мені відповів, що пораненого там немає і все це був блеф. Ми домовилися, що він все ж відпустить трьох людей, а я запишу після цього відео. Коли ж воно з'явиться в соцмережах, через пів години він пообіцяв відпустити всіх людей. Десь так і сталося. Через 30-40 хвилин він випустив людей. Те, що я зробив, це було для мене очевидним", — розповів Володимир Зеленський.

До речі, вимогу Максима Плохого президент справді виконав. На своїй сторінці в соцмережах він опублікував коротке відео, яке після завершення спецоперації видалили. У ролику Зеленський сказав єдину фразу, як і вимагав загарбник — "Фільм "Земляни" (2005) дивитися всім".

Слід зазначити, що з усіма, з ким Максим Плохий виходив на зв'язок телефоном до президента, він спілкувався менше, аніж по пів хвилини.

"Протягом 9 годин з ним всі намагалися поговорити — від перемовників до психологів. Потрібно було оцінити, наскільки він адекватний, враховуючи його вимоги. Пропонували зробити відразу спецоперацію. Був би швидкий штурм. Він був би успішним, але небезпека, що загинуть люди є завжди. Тому я і захотів поговорити з цією людиною телефоном", — пояснив президент.



Заручників з луцького автобуса, нагадаємо, силовики звільнили близько 22 годин. Поранених немає.

Також "Коментарі" розповідали про те, що напередодні в Києві поліцейські отримали кілька дзвінків про замінування великих об'єктів інфраструктури, а на ринку біля метро "Мінська" знайшли справжню вибухівку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини