Головна Новини Суспільство події Телеведуча оголосила про власну смерть: "побачимось на іншому боці"
commentss НОВИНИ Всі новини

Телеведуча оголосила про власну смерть: "побачимось на іншому боці"

Австралійська телеведуча повідомила про свою смерть від невиліковної хвороби.

4 жовтня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Популярна австралійська телеведуча Фіона Макдональд оприлюднила новину про свою власну смерть у віці 67 років. Це сталося через три роки після того, як у неї діагностували невиліковну хворобу - бічний аміотрофічний склероз.

Телеведуча оголосила про власну смерть: "побачимось на іншому боці"

Фіона Макдональд. Фото: Instagram Фіони Макдональд

3 жовтня сестра Фіони Макдональд поширила допис в Instagram, який був написаний колишньою ведучою про її смерть.

"Прощавайте, мої друзі. Моя сестра Кайлі публікує це, тому що я покинула світ — сподіваюся, я дивлюся з хмари. Хоча я ніколи не хотіла помирати, думка про те, щоб залишити своє змучене тіло, принесла мені полегшення", — йдеться у дописі.

У листопаді 2021 року у Макдональд виявили бічний аміотрофічний склероз, який також відомий під назвою хвороба моторних нейронів. Це рідкісне прогресуюче нейродегенеративне захворювання, яке уражає опорно-рухову систему. На кінцевій стадії хвороби люди втрачають здатність говорити, ковтати та дихати. Від цього захворювання немає ліків, а люди помирають у середньому через 27 місяців після встановлення діагнозу.

У дописі Макдональд розповіла, що в останні кілька місяців зіткнулась з проблемами ковтання їжі, а годування через зонд не спрацьовувало, адже "кишечник не міг переносити жоден із різних протеїнових напоїв". За її словами через нездатність м’язів підтримувати власне тіло, у неї з’явився жахливий біль у спині.

"Після довгих душевних пошуків я прийняла рішення припинити будь-яку медичну підтримку та нарешті потрапити до лікарні для паліативної допомоги наприкінці життя. Коли ти любиш життя так сильно як і я, потрібна велика сміливість, щоб зробити вибір, який приведе до прощання. Тож не будемо називати це прощанням, оскільки я сподіваюся побачити вас знову з іншого боку", — написала Фіона Макдональд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про американця Пола Карсона, який вирішив лікуватись народними методами на основі ртуті. Через деякий час його шкіра стала синього кольору. 

Також "Коментарі" писали про трагічний випадок в Австралії, де на 12-річну дівчинку напав крокодил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини