Головна Новини Суспільство події Телефонні аферисти продовжують обкрадати українців: як не стати жертвою
commentss НОВИНИ Всі новини

Телефонні аферисти продовжують обкрадати українців: як не стати жертвою

Правоохоронці попереджають українців і закликають не довіряти невідомим особам

18 жовтня 2021, 16:07
Поділіться публікацією:

Українці все частіше стають жертвами телефонних аферистів, які з кожним разом вигадують все більш витончені способи обману. Так, на вудку шахраїв попалися жителі Тернопільської області, яких обікрали практично на 100 тисяч. Про це пише видання OBOZREVATEL, посилаючись на правоохоронців Тернопільщини.

Телефонні аферисти продовжують обкрадати українців: як не стати жертвою

Телефонні аферисти продовжують обкрадати українців: як не стати жертвою - фото з відкритих джерел

Одна з жертв повідомила, що їй надійшов дзвінок від людини, яка нібито є співробітником фінансової установи. Чоловік повідомив, що невідомі намагаються скористатися банківською картою жінки. Щоб гроші залишилися цілими "представник банку" порадив жертві швидко зняти готівку і через термінал перевести кошти на інший рахунок. Жінка перевела всі свої заощадження (73,7 тисяч гривень) на невідомі рахунки, а незабаром зрозуміла, що стала жертвою телефонних аферистів.

Таку ж схему шахраї провернули і з мешканкою села Петриків. Жінка перевела на липовий рахунок понад 17 тисяч гривень.

Правоохоронці попереджають українців і закликають не довіряти невідомим особам. У поліції зазначають, що співробітники банків не будуть запитувати дані ваших карт або цікавитися іншою особистою інформацією.

Відзначимо, що в ПриватБанку знайшли ефективний спосіб, як захистити клієнтів від шахраїв за допомогою паспорта. Для того, щоб захистити номер, потрібно звернутися до мобільного оператора і прив'язати паспорт до SIM-картки.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що дослідники з University of Birmingham і University of Surrey виявили можливість дистанційного зняття коштів навіть із заблокованих iPhone.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини