Головна Новини Суспільство події Таїланд оголосив надзвичайний стан: у країні сталася екологічна катастрофа
commentss НОВИНИ Всі новини

Таїланд оголосив надзвичайний стан: у країні сталася екологічна катастрофа

У провінції Таїланду оголошено надзвичайний стан через нафтову пляму на пляжі

31 січня 2022, 11:28
Поділіться публікацією:

Губернатор провінції на сході Таїланду оголосив надзвичайний стан після того, як нафтова пляма розлилася на піщаний пляж, що спричинило закриття ресторанів та магазинів і зупинку туристичної індустрії. Про це повідомляє ABC News.

Таїланд оголосив надзвичайний стан: у країні сталася екологічна катастрофа

Робітники проводять операцію з очищення пляжу Мае Рампхуенг після витікання нафти з трубопроводу - ABC News

За оцінками, близько 20-50 тонн нафти витекло в Сіамській затоці з підводного шланга, який використовувався для завантаження танкерів на морському причалі, що належить Star Petroleum Refining.

За словами компанії, витік було зупинено за кілька годин, але спроби не дати нафтовій плямі досягти пляжу Мае Рампхуенг у провінції Районг на південний схід від Бангкока не увінчалися успіхом, і в суботу вранці на пісок там почалося виливання нафти.

Значна частина плями залишається в морі, і є побоювання, що вона може вразити Ко Самет, популярний туристичний острів, який тільки починає відновлюватися після спаду пандемії коронавірусу разом з рештою країни.

Літаки скидали хімічні речовини для розсіювання нафти та використовували плаваючі стріли,  щоб її можна було зняти з поверхні та видалити.

Губернатор Районга Чанна Іамсен оголосив постраждалий пляж зоною стихійного лиха і наказав закрити його для купання та комерційної діяльності.

Близько 200 військовослужбовців ВМС і 150 людей зі Star Petroleum допомагали в очищенні з обладнанням для поглинання та зняття нафти, а два екскаватори копали траншею для захоплення нафти, що надходить.

Представництво в Таїланді екологічної групи Greenpeace заявило, що вилив став другим за участю Star Petroleum після інциденту в 1997 році.

Вона опублікувала заяву, в якій вимагала від нафтової компанії показати чітку відповідальність за аварію, оплатити очищення та надати повний звіт про економічні, соціальні та екологічні наслідки розливу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", світові бренди закликали підписати екологічну угоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини