Головна Новини Суспільство події Суди спростували претензії власниці StolitsaGrouр Молчанової на ринок "Столичний"
commentss НОВИНИ Всі новини

Суди спростували претензії власниці StolitsaGrouр Молчанової на ринок "Столичний"

Адміністрація ринку "Столичний" неодноразово зверталася до правоохоронних органів

8 червня 2021, 23:13 comments1218
Поділіться публікацією:

Зовсім недавно невідомі молоді люди, які позиціонували себе як "патріотична громадськість", нібито активісти "Правого сектора" і бійці "Азова", начебто захопили під свій контроль найбільший ринок сільськогосподарської продукції в Україні "Столичний", повідомляє Obozrevatel.

Суди спростували претензії власниці StolitsaGrouр Молчанової на ринок "Столичний"

Ринок "Столичний" (фото з відкритих джерел)

Робили вони це за допомогою сокир і кувалд, вибухів і сльозогінного газу нібито на очах у поліції і Нацгвардії. Своєю чергою, підприємці та орендарі неодноразово писали десятки заяв про грабежі і нападах на них нібито з боку "патріотів". А самоназвані "законні власники" "Столичного" пишуть пости в телеграмі і публікують новини в ЗМІ, в яких переконують, що нібито все нерухоме майно ринку, начебто належить двом юридичним особам — компаніям "Оілсі" і "Ринок сільськогосподарської продукції" Столичний". Так нібито вирішили українські суди.

Ось тільки насправді все — з точністю до навпаки. Адже протягом трьох місяців до нападу реальні власники "Столичного" один за іншим вигравали судові процеси в різних інстанціях. Ще кілька вкрай важливих рішень, в тому числі і у Верховному суді, було прийнято під час і безпосередньо після захоплення ринку 3 червня.

Старт нібито захоплення ринку "Столичний" київської забудовниці Владою Молчанової дало рішення Макарівського районного суду про "мирову угоду", прийняте 25 листопада 2020 року.

"За підробленої довіреності якась невідома особа, на прізвище Дрига уклала мирову угоду, за якою нібито передала всі корпоративні права одного з учасників ринку "Столичний"- ТОВ "Аграрний маркетинговий центр" (ця компанія володіла 77,5% акцій "Столичного", а одним з її бенефіціарів є начебто Олександр Стельмах. — ред.) — фізичній особі, нібито пану Горбачу. Отримавши корпоративні права АМЦ, Горбач начебто почав переназначати директорів, перепродувати частки, зокрема, нібито двом зареєстрованим на Кіпрі компаніям", — розповідає представник законного власника ринку Олександра Стельмаха Антон Ареф'єв.

У мережі, в тому числі і в ЗМІ можна знайти згадки про повну тезку загадкового пана Дриги, з яким у нього збігається навіть рік народження. Про це тезці журналісти згадували як про один з кримінальних авторитетів окупованого Криму. Ось тільки одна це особистість або різні — сказати точно не може ніхто. У суді він так і не з'явився.

Довіреність, на підставі якої нібито суд дозволив передачу корпоративних прав за заборгованість в розмірі 2 млн доларів, за якої нібито один з бенефіціаром "АМЦ", британська компанія "Гудлайт Кепітал Лімітед", "уповноважила" Дригу на укладання "мирової", начебто не відповідала ніяким встановленим законодавством вимогам до складених іноземною мовою документів.

Суди спростували претензії власниці StolitsaGrouр Молчанової на ринок ”Столичний” - фото 2

Одним з ланок цього ланцюга стала нібито наближена до Молчанової компанія "Оілсі", представники якої зараз начебто називають себе законними власниками "Столичного".

Суди спростували претензії власниці StolitsaGrouр Молчанової на ринок ”Столичний” - фото 3

Коли законні власники "Столичного", дізнавшись про те, що трапилося, взялися відстоювати свої права в судах.

Суди спростували претензії власниці StolitsaGrouр Молчанової на ринок ”Столичний” - фото 4

Починаючи з квітня 2021 року суди різних рівнів один ставали на бік мажоритарного акціонера Олександра Стельмаха і діючої адміністрації "Столичного".

Так, 8 квітня 2021 року Київський апеляційний суд своєю постановою скасував рішення Макарівського райсуду про затвердження мирової угоди.

Згідно з чинним законодавством після цього суд першої інстанції в Макарові повинен "відкотити" назад всі дії і зміни, які були зроблені на основі прийнятого ним рішення. В юриспруденції цей процес називається "поворотом виконання судового рішення". Щоб не допустити повернення справи до суду першої інстанції і затягнути час, юристи Молчанової нібито вдалися до "процесуальним диверсіям" — і під різними приводами намагалися не допустити передачі матеріалів виробництва в суд першої інстанції.

Як повідомляли раніше працівники власниці забудовника StolitsaGrouр Влади Молчанової з допомогою нотаріуса Ніно Барамії переоформили компанію, якій належить "РСХП" Столичний "(однойменний ринок).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини