Головна Новини Суспільство події Струм, кайданки і багажник: виявлені нові випадки тортур у Кагарлицькому райвідділі
commentss НОВИНИ Всі новини

Струм, кайданки і багажник: виявлені нові випадки тортур у Кагарлицькому райвідділі

Правоохоронці дізналися про нові факти катувань в Кагарлицькому відділені поліції, де була зґвалтована поліцейськими Неля Погребіцька

2 липня 2020, 14:31 comments4384
Поділіться публікацією:

У Кагарлицькому відділені поліції, співробітники якого зґвалтували Нелю Погребіцьку, в тортурах підозрюють ще двох поліцейських. Про це інформує Державне бюро розслідувань.

Струм, кайданки і багажник: виявлені нові випадки тортур у Кагарлицькому райвідділі

Повідомляється, що про підозру повідомлено оперуповноваженому Кагарлицького відділення Обухівського ВП ГУ Нацполіції в Київській області. Йому інкримінується катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 ККУ). Так, у ніч з 23 на 24 травня, коли була зґвалтована Неля Погребіцька, правоохоронець утримував руки потерпілої у той час, як його керівник надягнув протигаз на жінку – так він, затискаючи дихальну трубку, отримував "викривальні покази".

Після розголосу про жорстокі дії співробітників Кагарлицького райвідділка до поліції почали надходити повідомлення про інші ймовірні злочини місцевих поліцейських. Як виявили слідчі, на початку січня цього року поліцейські у Кагарлику, раніше підозрювані у катуванні та зґвалтуванні,  катували двох осіб – таким чином отримуючи зізнання у вчиненні крадіжок.

"Правоохоронці били потерпілих, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста. Після доставки потерпілих до Кагарлицького відділку поліції застосовували до них електричний струм та прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони знаходилися до наступного дня", — описуються страшні дії фігурантів у повідомленні ДБР.

Крім того, підозрюваний начальник одного з секторів райвідділку в травні цього року, знову ж таки заради зізнань, побив ще одного громадянина. Потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. Тому ДБР повідомили про підозру ще одному працівнику відділення. Обом фігурантам загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років, вирішують питання про взяття їх під варту без можливості внесення застави.

Додамо, що усього підозри отримали четверо працівників Кагарлицького райвідділу.

Нагадаємо, у ДБР назвали шокуючу кількість справ щодо жорстокості та катувань з боку поліції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини