Головна Новини Суспільство події Стало відомо, які продукти в Україні підробляють найчастіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які продукти в Україні підробляють найчастіше

Особливо часто фальсифікують вершкове масло

12 квітня 2021, 19:15 comments1098
Поділіться публікацією:

За словами очыльниці Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, молоко і молочні продукти є лідерами серед продуктів-фальсифікатів на українському ринку. Особливо часто підробляють вершкове масло, при цьому найбільш поширеним порушенням під час виробництва продукту називають присутність жирів немолочного походження. На другому місці — невідповідність маркування. Про це сказано на сайті відомства.

Стало відомо, які продукти в Україні підробляють найчастіше

Стало відомо, які продукти в Україні підробляють найчастіше - фото з відкритих джерел

Магалецька стверджує, що продукти харчування, які купують українці, повинні бути безпечними та відповідати всім законодавчим нормам і вимогам. За її словами, робота в цьому напрямку буде тільки посилюватися.

Голова Держпродспоживслужби також зазначила, що з початку поточного року співробітниками відомства було проведено 85 планових та 2908 позапланових перевірки. Внаслідок них з обігу було вилучено понад 30 тонн продуктів харчування серед яких: молоко і молочка (понад шість тонн), риба (4,7 тонн), м'ясо птиці (3,3 тонни), морепродукти і м'ясо (понад дві тонни).

Також повідомляється, що до правоохоронних органів було передано 11 справ, а також накладено штрафів на суму понад півтора мільйона гривень.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало про пельмені-фальсифікат. За словами доктора технічних наук, професора Лариси Баль-Прилипко, нерідкими є випадки, коли виробники пельменів виготовляють продукт із додаванням рослинного білка, тим самим знижуючи собівартість товару. За словами експерта, найбільш важливим і дорогим в пельменях є сировина. Буває, що нечесні виробники намагаються його здешевити, використовуючи різні домішки. Але фахівець вважає, що такі маніпуляції — фальсифікація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини