Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
За словами очыльниці Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, молоко і молочні продукти є лідерами серед продуктів-фальсифікатів на українському ринку. Особливо часто підробляють вершкове масло, при цьому найбільш поширеним порушенням під час виробництва продукту називають присутність жирів немолочного походження. На другому місці — невідповідність маркування. Про це сказано на сайті відомства.
Стало відомо, які продукти в Україні підробляють найчастіше - фото з відкритих джерел
Магалецька стверджує, що продукти харчування, які купують українці, повинні бути безпечними та відповідати всім законодавчим нормам і вимогам. За її словами, робота в цьому напрямку буде тільки посилюватися.
Голова Держпродспоживслужби також зазначила, що з початку поточного року співробітниками відомства було проведено 85 планових та 2908 позапланових перевірки. Внаслідок них з обігу було вилучено понад 30 тонн продуктів харчування серед яких: молоко і молочка (понад шість тонн), риба (4,7 тонн), м'ясо птиці (3,3 тонни), морепродукти і м'ясо (понад дві тонни).
Також повідомляється, що до правоохоронних органів було передано 11 справ, а також накладено штрафів на суму понад півтора мільйона гривень.
Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало про пельмені-фальсифікат. За словами доктора технічних наук, професора Лариси Баль-Прилипко, нерідкими є випадки, коли виробники пельменів виготовляють продукт із додаванням рослинного білка, тим самим знижуючи собівартість товару. За словами експерта, найбільш важливим і дорогим в пельменях є сировина. Буває, що нечесні виробники намагаються його здешевити, використовуючи різні домішки. Але фахівець вважає, що такі маніпуляції — фальсифікація.
Новини