Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство

Росія надала громадянство за спрощеною схемою

18 лютого 2021, 16:56
Поділіться публікацією:

За спрощеною схемою громадянство Російської Федерації отримали практично 640 000 жителів українського Донбасу. Про це розповів начальник Головного управління МВС Росії в Ростовській області Олег Агарков, передає РБК-Україна, посилаючись на "Інтерфакс-Росія".

Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство

Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство - фото з відкритих джерел

"На сьогоднішній день — вже 639 тисяч осіб (отримали російські паспорти, — ред.)", — сказав Олег Агарков.

Він також підкреслив, що це люди, які проживають на територіях, підконтрольних так званим Донецькій і Луганській "народним республікам".

Нагадаємо, що на території тимчасово окупованої Луганській області відзначають перші випадки відмови вакцинуватися проти COVID-19 російським препаратом "Супутник V". Через це жителям погрожують звільненнями. На території окупованих Красного Луча, Антрацита та Лутугіно від щеплення відмовляються медичні працівники, бойовики так званої "народної міліції", а також співробітники окупаційних адміністрацій. Повідомляється про 30 відмовах від вакцинації, проте цифра зростає.

Раніше "Коментарі" також розповідали, що очільник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ), перший президент України Леонід Кравчук запевняє, що на даний момент Україна не готова до повернення окупованого Донбасу військовим шляхом. Ставка — на дипломатію і розширення санкцій проти РФ. Тим часом, наочний минулорічний приклад Азербайджану, який відвоював свої території, через 30 років "дипломатії". Коли, як і за яких обставин Україна може повернути окремі райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО)? Ми намагалися знайти відповідь разом з експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини