Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки російських окупантів знаходяться в полоні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки російських окупантів знаходяться в полоні в Україні

Верещук розповіла про полонених росіян

4 квітня 2022, 23:03
Поділіться публікацією:

В нашій країні зараз перебуває 600 полонених російських військовослужбовців. Про це повідомила Ірина Верещук під час телемарафону.

Стало відомо, скільки російських окупантів знаходяться в полоні в Україні

Чиновниця розповіла про полонених окупантів (фото з відкритих джерел)

За словами віце-прем'єра — міністра реінтеграції Ірини  Верещук, на українській території  приблизно 600 полонених російських солдатів.

"Коли ми говоримо про загальну цифру, то їх близько 600 зараз. Ви знаєте, у нас має бути побудований спеціальний табір відповідно до міжнародного права", — зазначила посадовиця.

Також вона додала, що сьогодні проблема чималої  кількості полонених обговорювалась під час наради, в якій брали участь урядовці.

Як повідомила віце-прем'єрка,  вони вирішували, як примусити РФ допустити представників  Червоного Хреста до українських полонених, примусити владу Росії відпустити бранців.  

"З 2014 року деякі з них, і так само жінки, знаходяться на території Донецької та Луганської областей", — підсумувала посадовиця.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Верещук розповіла, що будуть робити з військовополоненимиЗ 12 березня сформовано Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими в Україні. Керівником штабу призначено міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук. Чиновниця наголосила, що норми міжнародного гуманітарного права, як і завдання й місію Міжнародного комітету Червоного Хреста, слід переглядати та вносити корективи, бо війна проти України неконвенційна, ворог порушує Женевські конвенції, ігнорує міжнародне право, військо ворога вчиняє військові злочини і за злочини проти людства й цивільного населення.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини