Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки людей загинуло в ДТП в Україні в 2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки людей загинуло в ДТП в Україні в 2024

В Україні збільшилася кількість ДТП із загиблими та постраждалими

29 травня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

У перші чотири місяці 2024 року кількість дорожньо-транспортних пригод в Україні суттєво зросла. За даними патрульної поліції, в результаті цих аварій загинуло 813 людей, а травмувалося 8155.

Стало відомо, скільки людей загинуло в ДТП в Україні в 2024

В Україні збільшилася кількість ДТП із загиблими та постраждалими

Це показники вищі на 6,3% у порівнянні з минулим роком, коли сталося 6475 випадків. Перевищення швидкості залишається головною причиною більшості смертельних випадків – через це загинуло 430 осіб.

Інші важливі причини аварій – порушення правил маневрування, яке призвело до смерті 136 осіб, та неправильний перехід дороги пішоходами, що спричинило смерть 38 людей. Щодо типів ДТП, то найбільше випадків сталося через зіткнення автомобілів (2660), наїзди на пішоходів (1862) і наїзди на перешкоди (858).

Зростання аварійності можна пояснити погіршенням доріг і збільшенням машин на дорогах. Ці дані підкреслюють необхідність покращення безпеки на дорогах, освіти водіїв і контролю за дотриманням правил дорожнього руху.

Раніше “Коментарі” писали, що українських водіїв незабаром чекає нововведення, що стосуються страхування авто: згідно з новим законом, страхові суми поступово зростуть до 1 млн грн на одного потерпілого, що є значним збільшенням порівняно з нинішніми лімітами. Важливою інновацією стане також розширення застосування Європротоколу, що дозволить потерпілим у ДТП звертатися за страховою виплатою навіть у випадках, коли винуватець аварії не має страховки. Подробиці - за посиланням. 

Крім того, в останні роки сервіси шерингу авто стають все більш популярними в Україні, пропонуючи гнучкий та економічний спосіб пересування містами. Цей тренд не тільки відповідає глобальним тенденціям сталого розвитку, а й відповідає вимогам українців до мобільності, що зростають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини