Головна Новини Суспільство події Стало відомо, коли оприлюднять розслідування у справі вагнерівців
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли оприлюднять розслідування у справі вагнерівців

Розслідування буде у текстовому вигляді

27 вересня 2021, 10:21
Поділіться публікацією:

Текстове розслідування Bellingcat щодо справи вагнерівців буде оприлюднено не пізніше кінця жовтня. Про це в коментарі "Укрінформу" повідомив засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс.

Стало відомо, коли оприлюднять розслідування у справі вагнерівців

Бійці ПВК "Вагнера", фото з відкритих джерел

У Bellingcat повідомили, що розслідування вже завершене і зараз знаходиться на стадії написання. Його процес може зайняти місцьь, бо виникає чимало складнощів і велика кількість доказів. 

"Частково затримка була пов'язана з величезним обсягом серйозних розслідувань, над якими працює команда, які іноді вимагають пріоритетності перед іншими розслідуваннями, але ми докладаємо всіх зусиль, щоб матеріал було опубліковано в найближчі тижні", — повідомляє Еліот Гіґґінс. 

Відео розслідування обіцяють випустити в наступному році, але конкретних дат не називають. 

Раніше портал "Коментарі" проаналізував,кому вигідно розхитувати ситуацію навколо теми вагнерівців. Вигідно згадувати цю ситуацію тільки одній державі — Великобританії і її службі зовнішньополітичної розвідки, відомої як МІ-6 Експерт з питань сектора оборони і безпеки, полковник СБУ у відставці Олег Стариков зазначає, що в ситуації є політичний та оперативний складник. На його думку, розгойдування теми зриву спецоперації щодо вагнерівців почалася знову з метою тиску на українську владу — для вирішення якихось своїх геополітичних цілей. Кандидат політичних наук, політичний експерт Дмитро Гаврилюк впевнений: головний гіпотетичний результат, який може очікувати владу Зеленського, якщо в розслідування стосовно "вагнергейту" увірує Білий дім, — це затяжний період охолодження у відносинах України та США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини