Головна Новини Суспільство події Стало відомо, де саме біля українського кордону дислокується армія РФ — розслідувач
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де саме біля українського кордону дислокується армія РФ — розслідувач

Росія стягує війська до Воронезької області — це небезпечно близько до підконтрольних Києву Луганщини та Харківщини

8 квітня 2021, 15:07 comments1494
Поділіться публікацією:

Стало відомо, де саме біля українського кордону дислокується армія РФ — розслідувач

Війська РФ дислокуються у Воронезькій області. Фото з відкритих джерел

Попри більшість заяв, які нібито спростовують можливість повноцінної війни Росії з Україною, армія РФ продовжує нарощувати свій потенціал біля українських кордонів. Фахівці-розслідувачі із незалежної російської групи Conflict Intelligence Team (далі — СІТ) повідомили про те, де саме нині спостерігається найбільше скупчення російських військових.

За інформацією CIT, Воронезький регіон в уряді Росії чомусь вважають найвдалішим для дислокації власної армії. Саме в цій області був розбитий польовий військовий табір росіян, а також спостерігається скупчення різної техніки: танків, бойових машин, фіксується наявність достатньої кількості зброї.

Стало відомо, де саме біля українського кордону дислокується армія РФ — розслідувач - фото 2

Як пояснюють розслідувачі, найбільше занепокоєння викликає той факт, що Воронеж розташований куди ближче до підконтрольної українській владі території, аніж до окупованих. Відстань від раніше визначеного місцеперебування російських військ до кордону з Луганщиною та Харківщиною складає близько 250 км. У деяких місцях ця цифра ще менша  приблизно 150 км.

Скоріш за все, вважають фахівці, що основну частину танків і машин на Воронезьку землю доставили із Центрального військового округу. Подібна передислокація зайняла багато часу, адже довелося долати багатотисячні відстані.

Стало відомо, де саме біля українського кордону дислокується армія РФ — розслідувач - фото 3
Стало відомо, де саме біля українського кордону дислокується армія РФ — розслідувач - фото 4
Стало відомо, де саме біля українського кордону дислокується армія РФ — розслідувач - фото 5

Якщо говорити конкретніше, то, за припущеннями розслідувачів, російська армія наразі розташовується на військовому полігоні "Погоново". Про це свідчать часті перегони техніки через Маслівку, Тресвятівку і сам Воронеж.

Також існують фото- та відеоматеріали, опубліковані в інтернеті місцевими жителями, які свідчать про близькість армії.

Раніше ж у соцмережах можна було знайти незадоволені відгуки мешканців садового некомерційного товариства "Берізка". Люди скаржилися на поведінку військовослужбовців, розбиті дороги та покалічені лісові насадження.

Стало відомо, де саме біля українського кордону дислокується армія РФ — розслідувач - фото 6

Інформацію CIT також підтвердили представники команди Bellingcat  публікацією супутникових фотографій військового табору Російської Федерації у Воронезькому регіоні. Журналісти NYT теж приєдналися до вивчення цієї інформації, попередньо назвавши можливу кількість російських бійців, які дислокуються в цьому місці. Так, наразі на полігоні може перебувати близько 4 тисяч військовослужбовців різних військових сил.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Москві аналізують можливість повноцінної війни з Україною. У Кремлі навіть спрогнозували, яке майбутнє чекає Росію в разі загострення ситуації на Донбасі. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати, як українські експерти оцінюють нібито добровільний і пробний призов на військову службу в так званих "ДНР" і "ЛНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини