Головна Новини Суспільство події Справа «ПВК Семенченка»: СБУ оприлюднила нові дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа «ПВК Семенченка»: СБУ оприлюднила нові дані

Оголошено ще одну підозру

25 березня 2021, 18:47
Поділіться публікацією:








Служба безпеки України повідомила, що у справі про так звану "ПВК Семенченка" оголошено підозру Андрію Рогозі. Про це йдеться у повідомленні СБУ на офіційному сайті.

Справа «ПВК Семенченка»: СБУ оприлюднила нові дані

Фото: СБУ

Рогозу названо фігурантом низки кримінальних проваджень і журналістських розслідувань щодо корупційних схем, пов‘язаних із ДК "Укроборонпром". Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 333 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, організаторами та учасниками цієї схеми є колишній народний депутат Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий як "позаштатний агент НАБУ". Останньому також оголошено про підозру.


Крім того, СБУ оприлюднила аудіозапис розмов одного з організаторів схеми незаконного постачання військових товарів із РФ. Також опубліковано листування фігурантів справи в одному з месенджерів.

"Отримані дані повністю розвіюють міф, що окремі особи ніби-то допомагали державі. Як ви бачите, вони закуповували цю групу товарів (клістрони, які використовуються для запуску ракет зенітно-ракетного комплексу С300, — ред.) за ціною у 30 тис. доларів, а продавали їх оборонним підприємствам за 200 тис. доларів. Тобто ми бачимо, що про допомогу та відстоювання державницьких інтересів тут не йдеться", — повідомив начальник 2 Управління СБУ з боротьби із корупцією та організованою злочинністю Костянтин Невмержицький.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила та припинила діяльність не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої "приватної військової компанії".

За даними пресслужби СБУ, до її складу входили колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий як "позаштатний агент НАБУ". "Коментарі" дізналися в експертів, чому все розкрилося саме зараз і які можуть бути наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини