Головна Новини Суспільство події Споживання м’яса морської черепахи спричинило трагедію на Занзібарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Споживання м’яса морської черепахи спричинило трагедію на Занзібарі

Через токсичне м’ясо черепахи смертельно отруїлось щонайменше восьмеро людей на Занзібарі

10 березня 2024, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Трагічний випадок стався на острові Панса на Занзібарі. 86 людей було госпіталізовано через харчове отруєння після споживання м’яса морської черепахи. Восьмеро дітей загинуло в наслідок споживання забороненого делікатесу.

Споживання м’яса морської черепахи спричинило трагедію на Занзібарі

Споживання м’яса морської черепахи спричинило трагедію на Занзібарі. Фото з відкритих джерел

Інцидент стався 5 березня на Занзібарі, що є автономною територією Танзанії, коли кілька десятків людей отруїлись. Спочатку повідомлення надійшло від жінки, яка розповіла, що її дітям стало погано.

"Мене не було вдома, коли я отримала повідомлення, що моїм дітям погано і вони блювали. Ми звернулись до лікарні, де їм надали лікування, але незабаром вони померли", — розповіла жінка про втрату дворічної та шестимісячної дитини.

Згодом інші мешканці почали звертатись до лікарні через харчове отруєння. Виявилось, що загальна кількість постраждалих щонайменше 86 людей, з яких загинуло восьмеро.

Це не вперше, коли на Занзібарі фіксують трагічний випадок через споживання м’яса черепах. У 2021 році на острові Пемба сім людей померли від харчового отруєння після споживання м’яса черепахи, зокрема і трирічна дитина. Ще через два роки стався подібний випадок на острові Мафія, коли загинуло семеро людей, а вісім серйозно захворіли.

Морські черепахи знаходяться під загрозою зникнення, тому на них заборонено полювати, а також споживати. Крім того, ці тварини харчуються отруйними рослинами, які не впливають на організм морських черепах. Однак токсичні елементи можуть накопичуватись у м’ясі та викликати захворювання нирок, рак та смерть людей при споживанні. Попри заборони та ризики м’ясо морської черепахи вважається делікатесом на Занзібарі та продовжує потрапляти на столи до місцевих жителів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Польщі зафіксували смерть українця, який отруївся холодцем. Лабораторні дослідження вказали, яка речовина викликала смертельне харчове отруєння.

Також "Коментарі" писали про мікробіолога, яка назвала продукти, що можуть викликати важкі харчові отруєння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини