Головна Новини Суспільство події Спалах COVID-19 в дитячому таборі Одеси: кількість інфікованих зросла
commentss НОВИНИ Всі новини

Спалах COVID-19 в дитячому таборі Одеси: кількість інфікованих зросла

За останню добу зафіксували ще в сім випадків зараження COVID-19

20 серпня 2021, 04:35
Поділіться публікацією:

Кількість заражених коронавірусів в одеському дитячому центрі "Молода гвардія" зросла до 67. Про це повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров, інформує Громадське.

Спалах COVID-19 в дитячому таборі Одеси: кількість інфікованих зросла

Спалах COVID-19 - фото з відкритих джерел

За його словами, за останню добу зафіксували ще в сім випадків зараження COVID-19. Серед них шестеро дітей і один вожатий. Зараз вони в медико-санітарній частині дитячого табору під наглядом лікарів. Вісім дітей госпіталізували в дитячу міську клінічну лікарню № 3. Однак медики поки відмовилися коментувати їх стан.

Гончаров зазначив, що невідомо, у скільки хворих штам коронавірусу Delta, оскільки біоматеріали хворих відправили в київській лабораторії тільки 18 серпня. Результати стануть відомі через три-п'ять днів.

"Коли ми отримаємо тести на Delta, ми побачимо реальні дані про циркуляцію цього штаму на території України. Зараз він вже реєструється по всій країні: десь менше, десь більше. На цьому акцентувати не варто, тому що це більш важлива інформація для нас, епідеміологів, оскільки ми повинні розуміти швидкість його поширення або інфекційності ", — додав санлікар.

Нагадаємо, чи маємо в країні новий спалах ковіду через мутований штам "Дельта і коли чекати пік захворювання? На ці питання відповів під час свого виступу в ефірі каналу" Україна-24 "лікар-імунолог Андрій Волянський. Фахівець відзначив, що нове захворювання стрімко поширюється . З початком осені статистика хвороби, як і кількість неминучих смертей різко збільшиться. "Щоденне збільшення кількості і нових інфікованих, і нових летальних випадків вже відбувається, і ми розуміємо, що ця хвиля неминуча. Ми ще можемо щось зробити, щоб її пом'якшити, але те, що вона буде, то, що вона пов'язана з "Дельта" — варіантом, це вже, на жаль, факт ", — стверджує пан Волянський.

Медик висловив свою точку зору на зміцнення колективногоімунітету, який допоможе країні вистояти в боротьбі з небезпечним захворюванням. Тому він вважає, що потрібно активно вакцинувати не всіх бажаючих українців, а представників так званої групи ризику. Це дозволить зменшити статистику смертності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини