Головна Новини Суспільство події Сотні слонів знайдені мертвими у Ботсвані: дослідники не виключають зараження коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Сотні слонів знайдені мертвими у Ботсвані: дослідники не виключають зараження коронавірусом

Сотні слонів протягом останніх двох місяців загинули в Ботсвані при загадкових обставинах

2 липня 2020, 05:45 comments1368
Поділіться публікацією:

Жителі південноафриканської країни Ботсвана виявили більше 350 трупів слонів в дельті річки Окаванго з початку травня. Ніхто не знає, чому тварини вмирають, а результати лабораторних досліджень зразків будуть відомі ще через кілька тижнів. Про це повідомляє BBC.

Сотні слонів знайдені мертвими у Ботсвані: дослідники не виключають зараження коронавірусом

У Ботсвані проживає третина популяції африканських слонів, яка постійно скорочується. Доктор Маккенн з британського благодійного національного парку Rescue розповів журналістам BBC, що місцеві захисники природи вперше попередили уряд про події на початку травня, після того, як вони здійснили політ над дельтою річки.

Ще в травні уряд Ботсвани виключив браконьєрство в якості причини, зазначивши, що бивні не були видалені. Є й інші речі, які вказують на не пов'язані з браконьєрством причини. Так, дослідники зазначають, що у разі, якщо б за смертями слонів стояли браконьєри, то це не обмежилося б тільки слонами.

Доктор Маккенн також попередньо виключив природне отруєння сибірською виразкою, яка вбила щонайменше 100 слонів в Боствані минулого року. Але лікарі не змогли виключити ні отруєння, ні хвороби. Судячи з того, як помирають тварини (багато хто просто падає) і по тому, як інші слони ходять колами, можна припустити, що це порушення пов'язане з неврологією.

У будь-якому випадку, не знаючи джерела, неможливо виключити можливість зараження хворобою людей, особливо якщо причина знаходиться або в водних джерелах, або в грунті. Доктор Маккен вказує на пандемію COVID-19, яка, як вважають, розпочалася у тварин.

Доктор Сиріл Таоло, виконуючий обов'язки директора Департаменту дикої природи і національних парків Ботсвани, повідомив The Guardian, що вони поки не підтвердили загибель щонайменше 280 слонів і перебувають у процесі підтвердження інших. Однак причини смерті тварин їм поки не відомі.

Раніше "Коментарі" писали, що близько 100 слонів Таїланді втратили роботу через карантин і відсутність туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини