Головна Новини Суспільство події Смертельне селфі: на Західній Україні в погоні за гарними фото загинуло двоє школярок
commentss НОВИНИ Всі новини

Смертельне селфі: на Західній Україні в погоні за гарними фото загинуло двоє школярок

У погоні за цікавими краєвидами для фото обидві загиблі шукали висоту

14 грудня 2020, 15:24
Поділіться публікацією:

15-річні школярки із Рівного та Львова померли, роблячи селфі у небезпечних місцях. Про інциденти повідомляють пресслужби місцевих управлінь поліції.

Смертельне селфі: на Західній Україні в погоні за гарними фото загинуло двоє школярок

Можливість померти під час селфі в п’ять разів вища, ніж від нападу акули. Фото із відкритих джерел

Кращим місцем для фотосесії загибла жителька Рівного чомусь обрала дах недобудованого гуртожитку навчального закладу по вул.Пластовій. Разом із нею була її подруга, вона залишилася жива. Обидві дівчини — учениці 10 класу.

За повідомленням поліції, в якийсь момент одна із дівчат втратила рівновагу і зірвалася вниз. Отримані в результаті падіння із семиповерхової будівлі травми виявилися несумісні з життям, попри спроби бригади медиків допомогти.

Смертельне селфі: на Західній Україні в погоні за гарними фото загинуло двоє школярок - фото 2

Серед інших деталей, які розкривають поліцейські, відомо, що раніше правоохоронці не стикалися із членами цієї родини.  Дівчина, що загинула,  проживала із матір’ю.

У Львові трагедія сталася пізньої ночі. Машиніст потяга помітив на колії в товарному парку залізничної станції "Підзамче" тіло дівчини й викликав медики. За словами лікарів, причина смерті 15-річної львів’янки — ураження електричним струмом.

Поліцейські повідомляють, що на момент загибелі дівчину вже розшукували. Батьки звернулися до відділку, бо донька не повернулася ввечері додому.

За попередньою інформацією, дівчина, як і її однолітка із Рівного, намагалася зробити оригінальне селфі. Під час "фотосесії" вона торкнулася до лінії електропередач, що і призвело до смерті.

Смертельне селфі: на Західній Україні в погоні за гарними фото загинуло двоє школярок - фото 3

Те, що сталося із неповнолітніми любительками оригінальних селфі, правоохоронці кваліфікують як нещасний випадок. Водночас звісно, відкриті кримінальні провадження і проводяться досудові розслідування — за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України.

Між іншим, дослідження індійського журналу Journal of Family Medicine and Primary Care у 2019 році показало, що спроба зробити селфі закінчується смертю у п’ять разів частіше, ніж напад акул. Це пов’язано із вибором небезпечних місць для зйомки та неуважністю фотографів. 

Раніше "Коментарі" розповідали про погляд психолога на особливості того, як різні люди роблять селфі.

Повідомляв портал і про інші негативні сторони фотозйомки, зокрема про викриття хлопця на зраді із допомогою автопортрету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини