Смертельна ДТП під Києвом: підозрюваному обрано запобіжний захід

Шевченківський районний суд затримав Антона Желепу на 60 діб

Водія Мерседеса Антона Желепу, підозрюваного у скоєнні ДТП під Києвом, у результаті якої загинули троє людей, заарештували на 60 діб без права внесення застави. Про це повідомляє "Суспільне".

За даними джерела, Шевченківський районний суд повністю задовольнив клопотання прокурора. Желепа визнав свою провину, відмовився від адвоката "через ситуацію в країні" і залишився без захисту.

Підозрюваний зізнався, що вживав алкоголь.

"Їхав з Харкова, був дуже стомлений, тому вирішив випити 200 грамів горілки. Звідки в мене така машина взялася? Не пам'ятаю навіть", - сказав Желепа.

Прокурор Дар'я Мілюкова підтвердила, що Антон Желепа тричі уже притягувався до адміністративної відповідальності за домашнє насильство, сім раз попадався в стані алкогольного сп'яніння за кермом, має судимість за бійку з поліцейськими.

Як повідомляли "Коментарі", президент України Володимир Зеленський запропонував свій варіант покарання для п'яних за кермом.

"Якщо водіння у п'яному вигляді стало причиною смертей, термін покарання має бути максимально збільшений. Можливо, варто обговорювати питання навіть довічного ув'язнення. Я - за максимальну криміналізацію подібних злочинів. Жорстко і надовго, з максимальним обговоренням. І щоб жоден суддя не зміг "відмазати", - заявив президент.