Головна Новини Суспільство події "Слуги народу" з поліцією підтримують муніципальні перевороти: тепер Буринь на Сумщині
commentss НОВИНИ Всі новини

"Слуги народу" з поліцією підтримують муніципальні перевороти: тепер Буринь на Сумщині

Представники правоохоронних органів силою намагалися стримати прихильників міського голови Бурині Віктора Ладухи

5 серпня 2021, 13:58 comments1318
Поділіться публікацією:








У Бурині, що на Сумщині, поліція і тітушки намагалися розігнати прихильників чинного міського голови Віктора Ладухи. Люди хотіли потрапити на збори опозиційних до мера депутатів міськради, які відбувались у партійному офісі "Слуги народу". Але, за словами місцевих спершу поліція заблокувала вхід до будівлі, а потім разом з молодиками напала на активістів – з кулаками та сльозогінним газом, повідомляють місцеві. 

"Слуги народу" з поліцією підтримують муніципальні перевороти: тепер Буринь на Сумщині

Мітинг на підтримку міського голови Бурині Віктора Ладухи

"Хоча сесія була призначена на 14 серпня, "опозиціонери" вирішили не баритися і сесію проводити сьогодні. Те що проекти рішень повинні бути опубліковані не пізніше ніж за 10 днів ДО сесії їх не збентежило. Озброївшись підтримкою десанту з числа нібито помічників народного депутата України Максима Гузенко, юристів з обласного штабу "Слуг народу", поліції і загону тітушок нібито місцевого авторитета Петра Василенка (Буринського) пішли на будівлю міськради, але мітинг прихильників міського глави був набагато більшим за чисельністю і йти напролом нападники не зважилися. Вони забарикадувались в парикмахерській, і поки загін поліції разом з тітушками стримували натовп жителів Бурині, оголосили свої збори сесією і прийняли якісь рішення. Депутатів не згодних з цим, пресу і міського голову на збори не пустили. Що там було насправді – невідомо", -пише у Facebook Семен Салатенко, колишній голова Сумської обласної ради.

”Слуги народу” з поліцією підтримують муніципальні перевороти: тепер Буринь на Сумщині - фото 2
”Слуги народу” з поліцією підтримують муніципальні перевороти: тепер Буринь на Сумщині - фото 3
Очільник Буринської громади Віктор Ладуха називає зібрання ймовірно лояльних до нардепа Максима Гузенка депутатів нелегітимним, оскільки лише він як міський голова має право згідно українських законів оголошувати про проведення сесії та пропонувати секретаря міськради. Сама ж сесія має відбуватись у будівлі міської ради, а не в партійному офісі "Слуги народу". Ладуха вже заветував усі "рішення", які ухвалили, за його словами, "опозиціонери".

Протистояння у Бурині триває вже понад 8 місяців. У жовтні 2020-го 52%  виборців обрали головою громади Віктора Ладуху. У грудні він виголосив присягу міського голови. Але вже у липні цього року Другий апеляційний суд Харкова скасував постанову територіальної виборчої комісії про реєстрацію Віктора Ладухи Буринським головою. Причина – скарга конкурента. Підстава – нібито Ладуха невчасно написав заяву про реєстрацію на посаду. 

І хоча цю постанову скасувати не можна згідно українського законодавства, бо Віктор Ладуха вже виголосив присягу міського голови, Ганна Наталич, нова голова Буринської територіальної виборчої комісії і дружина заступника керівника Конотопської місцевої прокуратури Андрія Наталича, призначила засідання ТВК, а потім оголосила про перевибори. Вже після цього, разом зі своїм чоловіком нібито спробувала внести зміни до державних реєстрів і позбавити Ладуху повноважень міського голови. Після відмови кількох реєстраторів вчиняти подібні дії, прокурор почав на них тиснути, розповідає Ладуха. 

У Бурині переконані, що за спробою силового захоплення влади у місті може стояти народний депутат Максим Гузенко. "Слуга народу" обробляє півтори тисячі гектарів землі на території Буринської ОТГ, але, як стверджують буринці, не сплачує до бюджету громади жодної копійки. Міська влада намагається повернути землю на користь громади. А це може не подобатися Гузенку. 

Тим часом, юристи Буринської міськради направили касаційну скаргу на рішення Харківської апеляції та звернулись в адміністративний суд щодо рішення ТВК про призначення дочасних виборів. Також Генеральному прокурору передали звернення щодо діяльності прокурора Наталича.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини