Головна Новини Суспільство події Скільки грошей потрібно, щоб відбудувати Маріуполь: назвали попередню суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей потрібно, щоб відбудувати Маріуполь: назвали попередню суму

Мер міста Вадим Бойченко назвав приблизну суму

1 квітня 2022, 20:00
Поділіться публікацією:
Для того, щоб відбудувати місто Маріуполь, потрібно  щонайменше 10 мільярдів доларів. Російські окупанти під час війни в Україні знищили  90% інфраструктури та вбили багато міських жителів.Про це повідомив мер міста Вадим Бойченко.
За словами чиновника, така цифра – попередня мінімальна оцінка, яку в процесі фіксації руйнувань ще будуть уточнювати.
"Зараз ми працюємо в тісній взаємодії з Урядом та Донецькою військово-цивільною адміністрацією, аби після війни домогтися від Росії не тільки репарацій на повну відбудову нашого улюбленого Маріуполя, але й великих виплат всім маріупольцям за завдані страждання та шкоду", – заявив Бойченко.
Нагадаємо, що "Коментарі" писали про Маріупольське пекло. Ми розбиралися, чому російські окупанти виплеснули у Маріуполі всю свою лють, а жителів міста кинули напризволяще. Пекло на землі, яке влаштував путінський режим у Маріуполі, – це злочин Росії проти людяності без терміну давності, який заслуговує на максимально жорстке покарання. Ситуацію у приморському місті можна порівняти з блокадою Ленінграда та облогою Сталінграда у роки Другої Світової війни, а також з наслідками російських бомбардувань у містах Алеппо та Грозний. Росіяни знищили 90% інфраструктури Маріуполя внаслідок безперервних з кінця лютого 2022 року обстрілів із застосуванням великокаліберної артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, військових кораблів, а також касетних авіабомб. Росіяни цілеспрямовано обстрілюють житлові масиви, які складаються з багатоквартирних будинків. До середини березня окупанти зрівняли із землею 17-й мікрорайон.
 
 

Скільки грошей потрібно, щоб відбудувати Маріуполь: назвали попередню суму

РФ знищила 90% інфраструктури міста (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини