Головна Новини Суспільство події Скандал в НМУ ім. Богомольця: студентів змушують вакцинуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал в НМУ ім. Богомольця: студентів змушують вакцинуватися

Студенти обурені такою позицією закладу

24 вересня 2021, 17:58
Поділіться публікацією:

Майбутнім медикам з Національного Медичного Університету, які не мають щеплення, керівництво вузу погрожує виключенням. Або має бути тільки зроблений ПЛР-тест. Про це інформує РБК-Україна, посилаючись на те, що сказали самі майбутні медики. Часу на розуми вони мають небагато – до наступного понеділка.

Скандал в НМУ ім. Богомольця: студентів змушують вакцинуватися

В НМУ ім. Богомольця змушують вакцинуватися студентів (фото з відкритих джерел)

 Список оприлюднених погроз, якими ставлять ультиматум представникам студентства, чималий. В кожного на руках мають бути COVID-сертифікати, інакше заборонено відвідувати лекції та практичні. Хто прогуляє 25% навчання, будуть виключати.

 Майбутні лікарі переповідають, що вже є наказ, в якому йдеться, що в гуртожитки та навчальні лабораторії вхід заборонений тим, хто ще не щеплений, або немає відповідного тесту. Керівництво вимоги оприлюднило, але на самому документі відсутні печатка та підпис керівника вишу.

 За словами майбутніх лікарів, ситуація в університеті складна. Вони вже ознайомлені з суворими вимогами керівництва, але вони не засвідчені ні печаткою, ні підписом. І вони розуміють, що це — просто листок паперу.  У всіх вимагають паспорти про зроблене щеплення чи не йдіть на навчання. Хто ж пропустить навчальний процес, за кілька тижнів відрахують.

 Щодо щеплення, то обумовлюється два обов’язкових протиковідних уколи. Їх так швидко отримати до понеділка – неможливо. Тим більше в когось можуть бути протипоказання до цієї процедури. Так само, студенти, які отримують невеликі стипендії, не можуть, щокілька днів проходити тести. Молодь, яка студіює медицину, розуміє, що це незаконно і протестує проти такої ситуації.

Важливо, що в профільному міністерстві говорять, що силою до щеплення нікого не мають заставляти, просто давати свої рекомендації. 

Скандал в НМУ ім. Богомольця: студентів змушують вакцинуватися - фото 2
Скандал в НМУ ім. Богомольця: студентів змушують вакцинуватися - фото 3
Скандал в НМУ ім. Богомольця: студентів змушують вакцинуватися - фото 4
Скандал в НМУ ім. Богомольця: студентів змушують вакцинуватися - фото 5
Скандал в НМУ ім. Богомольця: студентів змушують вакцинуватися - фото 6
Скандал в НМУ ім. Богомольця: студентів змушують вакцинуватися - фото 7

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що колектив медуніверситету Богомольця вже двічі сказав "ні" попередньому ректору

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

слава

24 вересня 2021, 19:05

заяву в полицию на руководство


Новини