Головна Новини Суспільство події Ситуація на Донбасі загострюється: який населений пункт під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на Донбасі загострюється: який населений пункт під загрозою

В ОБСЄ розповіли, де окупанти найбільше використовують важке озброєння

22 липня 2021, 16:08
Поділіться публікацією:

Ситуація поблизу лінії розмежування на Донбасі не знижує градусу гостроти. За останні кілька днів кількість обстрілів з боку російських окупантів збільшилася, були поранені українські захисники. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", погіршення ситуації помітили і представники ОБСЄ.

Ситуація на Донбасі загострюється: який населений пункт під загрозою

Золоте перетворюється на гарячу точку Донбасу. Фото з відкритих джерел

За словами посла ОБСЄ в Україні та ТКГ з питань Донбасу Гайді Грау, з кожним днем військове протистояння набирає обертів. Особливу увагу міжнародних спостерігачів привертає один із населених пунктів Донецької області.

"Ситуація з безпекою останніми місяцями продовжує погіршуватися, — констатує Грау. — Зона навколо ділянки розведення сил і засобів поряд із населеним пунктом Золоте перетворюється на гарячу точку".

Як пояснила дипломат, на це вказує збільшення частоти використання бойовиками ОРДЛО різного важкого озброєння, яке є забороненим. При цьому навіть не йдеться про банальне порушення домовленостей щодо режиму тиші.

На думку Гайді Грау, загалом домовитися про припинення обстрілів все ж можливо. Однак цьому заважає різне бачення ситуації учасниками Тристоронньої групи.

При цьому про деякі зрушення представниця ОБСЄ все ж таки повідомляє. До плюсів, за її словами, можна віднести те, що представники гуманітарної підгрупи ТКГ обмінялися списками розшукуваних осіб із найновішою інформацією. Також було проведено розмову про те, як збираються "процесуально очистити" вже звільнених людей.

До слова, для Грау засідання ТКГ, яке відбулося в середу, 21 липня, було останнім. Із серпня на її місці працюватиме фінський дипломат Мікко Кіннунен.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Кремлі назвали причину, через яку РФ може почати повноцінне відкрите вторгнення на український Донбас. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як, на думку експертів, переговори щодо Донбасу між Україною і Росією можна "зрушити з мертвої точки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини