Головна Новини Суспільство події Ситуація на Донбасі загострюється: що відбувається 10 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на Донбасі загострюється: що відбувається 10 квітня

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували обстріли з боку бойовиків

10 квітня 2021, 20:32
Поділіться публікацією:

Позиції українських військових на Донбасі продовжують обстрілювати російсько-окупаційні війська. До 17:00 в суботу, 10 квітня, вони сім разів порушили режим припинення вогню. Зокрема, 6 раз були обстріляні позиції українських захисників, а також був зафіксований один проліт БПЛА з перетином лінії розмежування. Про це йдеться в повідомленні прес-центру ООС на сторінці в Facebook.

Ситуація на Донбасі загострюється: що відбувається 10 квітня

Ситуація на Донбасі 10 квітня

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли бійців ООС недалеко від населеного пункту Харчовик із заборонених, згідно з мінськими домовленостями, мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових і ручних протитанкових гранатометів.

Поруч із селищами Піски та Широкине відкривався вогонь зі стрілецької зброї, а недалеко від Авдіївки — з ручних протитанкових гранатометів.

Крім того, прес-центр ООС повідомляє, що поруч із селищем Майорське, в районі відповідальності оперативно тактичного угруповання "Північ", бойовики обстрілювали позиції українських військових з ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Недалеко від населених пунктів Троїцьке, Новгородське і Новолуганське був помічений БПЛО Орлан-10 з перетином лінії розмежування.

Також повідомляється, що коли безпілотник СММ ОБСЄ здійснював плановий політ в районі н.п. Веселе, який знаходиться на непідконтрольною території, спостерігачі почули 10 черг зі стрілецької зброї. Також спостерігачі зафіксували глушіння сигналу GPS, що заважало роботі безпілотника.

Раніше "Коментарі" писали, що питання війни на Донбасі та можливого нападу Росії на інші території України не втрачає своєї актуальності. Ця тема обговорюється як простими українцями, так і високопоставленими чиновниками. За словами віце-прем'єра, члена вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Олексія Резнікова, для досягнення миру необхідно змінити існуючі "Мінські домовленості".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини