Головна Новини Суспільство події Синоптики дали невтішний прогноз: в яких областях України очікуються пилові бурі
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики дали невтішний прогноз: в яких областях України очікуються пилові бурі

Скільки триватимуть пилові бурі в Україні

сьогодні, 12:04
Поділіться публікацією:

Українцям синоптики радять підготуватися до погіршення стану повітря — деякі області накриє пилом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометцентру. 

Синоптики дали невтішний прогноз: в яких областях України очікуються пилові бурі

Ілюстративне фото

“В Каспійській низовині станом на ранок сьогодні, 30 вересня, спостерігається пилова буря і високе запилення повітря. Оскільки вітер зараз переносить повітря з того регіону, тобто з південного сходу, то піднятий в Каспії пил у вигляді найдрібніших його частин переноситься в Україну у верхніх шарах атмосфери”, — повідомили синоптики.

Дрібний пил спостерігається у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. також невелика частина пилу потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей. Ситуацію погіршує місцева сухість земної поверхні, при цьому додаються до запилення місцеві пилинки та часточки ґрунту, що здіймає вітер.

Таку ситуацію синоптики прогнозують до п'ятниці, допоки в Україні не зміниться напрям вітру на південний та західний. “Пил потраплятиме до нас хвилями, тобто покращення чергуватимуться з погіршеннями видимості та якості повітря”, — уточнили в Укргідрометцентрі.

На територію Київської області пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою. “Втім для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу першого жовтня”, — попередили синоптики.

А за інформацією Сумського гідрометцентру, погіршення якості повітря в області спричинене масштабними лісовими пожежами, які наразі вирують у РФ. Суміш продуктів горіння перенесено південно-східним вітром на територію України. 

Синоптики дали невтішний прогноз: в яких областях України очікуються пилові бурі - фото 2
Синоптики дали невтішний прогноз: в яких областях України очікуються пилові бурі - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, в яких областях 30 вересня помітили пилові бурі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини