Головна Новини Суспільство події Син екс-заступника міністра енергетики Зюкова може бути причетний до підпалу автомобілів у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Син екс-заступника міністра енергетики Зюкова може бути причетний до підпалу автомобілів у Києві

Роман Зюков відомий як співвласник компанії Doncoaltrade, яка постачала вугілля з "ЛНР" до Польщі

25 листопада 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

У розпорядженні журналіста та блогера Олексія Липовецького опинилися документи, які можуть свідчити про причетність Романа Зюкова, сина колишнього першого заступника міністра енергетики, до підпалу автомобілів у центрі Києва. Про це журналіст Липовецький написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє "Голос".

Син екс-заступника міністра енергетики Зюкова може бути причетний до підпалу автомобілів у Києві

Юрій Зюков - фото: 24 канал

"Пам'ятаєте резонансну історію з підпалом трьох автомобілів на Печерську у серпні цього року? Так ось. Поліція, попрацювавши із раніше затриманим виконавцем, вийшла на передбачуваного замовника. Ним виявився Зюков Роман Юрійович, мій земляк із Луганська. Це підтверджують документи із кримінальної справи №12021100060001349, які опинилися у моєму розпорядженні. Знайоме прізвище? Його батько Юрій Зюков – у 2006-07 та 2014-15 роках перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України. 2017 року завдяки пильності польських журналістів стало відомо про постачання вугілля з "ЛНР" до Польщі. Цим займалася фірма Doncoaltrade, 60% акцій якої належали заступнику міністра вугільної промисловості ЛНР Олександру Мельничуку. Рештами акцій володів син Юрія Зюкова, той самий Роман", – зазначив Олексій Липовецький.

Як зазначив блогер, у Польщі підтвердили інформацію журналістів, після чого СБУ зайнялася цією справою.

"Ніхто відповідальності так і не поніс. Щоправда, для Зюкових це все одно закінчилося неприємностями – американці внесли Doncoaltrade у свої списки санкцій. З того часу Роман Зюков почувається більш ніж вільно. Поблукав судовим реєстром. Виявилося, що за цей час його двічі ловили п'яним за кермом у Харкові (з цим містом щось не так!). Також мінімум вісім разів його автомобіль зафіксований, як той, що перевищує швидкість", – додав блогер Липовецький.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини