Головна Новини Суспільство події Сильний землетрус на півдні Європи. Постраждало кілька країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Сильний землетрус на півдні Європи. Постраждало кілька країн

Потужний землетрус поблизу узбережжя Італії може бути початком більш масштабної катастрофи стверджують науковці.

9 листопада 2022, 14:05 comments1349
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

9 листопада вранці на півдні Європи поблизу Італії стався потужний землетрус. Поштовхи відчули жителі кількох країн. Інформації про постраждалих наразі немає, але надходять повідомлення про локальні пошкодження. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на організацію, яка займається землетрусами EMSC.

Сильний землетрус на півдні Європи. Постраждало кілька країн

Землетрус в Європі. Фото: з відкритих джерел

За даними Європейського середземноморського сейсмологічного центру EMSC землетрус стався о 7:07 поблизу узбережжя Італії між містами Ріміні та Анкона. Сила землетрусу склала 5,7 бала, а глибина епіцентру розташована в глибину на 10 км.

Окрім Італії землетрус відчули жителі Ватикану, Сан-Марино, Словенії, Хорватії, Боснії та Герцоговини. Місцеві ЗМІ пишуть, що загиблих від руйнувань, що виникли в наслідок поштовхів немає. Але складна ситуація в італійському місті Анкона, де евакуювали будинок для літніх людей, через небезпеку його обвалу. Також зупинений залізничний рух у місті, адже землетрус пошкодив колії.

Жителі викликають спецслужби для перевірки своїх будинків через потріскані стіни та можливий витік газу. В мережу потрапило багато фотографій з магазинів, де від землетрусу впали товари на підлогу та розбились.

Фахівці організації SSGEOS, яка займається прогнозуванням сильних землетрусів, попереджають, що ранковий землетрус поблизу Італії може бути початком масштабної катастрофи в наступні дні в деяких частинах Європи чи Африки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що науковці знайшли великий астероїд, який може нашкодити нашій планеті. Астрономи відносять його до категорії "вбивця планет".

Також "Коментарі" писали про різку реакцію Володимира Зеленського на питання італійського журналіста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини