Головна Новини Суспільство події Штрафи від 3 до 30 тис. грн загрожують українцям: за які порушення карають
commentss НОВИНИ Всі новини

Штрафи від 3 до 30 тис. грн загрожують українцям: за які порушення карають

Які штрафи передбачені за спалювання листя та сухої трави

сьогодні, 15:12
Поділіться публікацією:

З початком осені громадяни частіше почали порушувати чинне законодавство. У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України застерегли від необачних кроків та попередили про покарання, повідомляє портал "Коментарі".

Штрафи від 3 до 30 тис. грн загрожують українцям: за які порушення карають

Ілюстративне фото

У міністерстві зазначили, що збільшилась кількість спалювання сухої трави, листя та гілля. Це несе дуже велику загрозу, як для здоров'я людини, так і для навколишнього середовища. До того ж за такі дії передбачені штрафи. 

“Навіть невеличке загоряння на власному подвір’ї може перекинутися на траву, а звідти – на ліси та торфовища. За кілька десятків секунд можуть спалахнути цілі гектари і ситуація може вийти з-під контролю”, — попередили у міністерстві.

Також варто пам'ятати, що випалювання сухої рослинності викликає респіраторні захворювання у людей.

За спалювання сухої трави і листя передбачений штраф від 3 060 до 6 120 грн.

Якщо паління відбувалося на території природно-заповідного фонду, то штраф за це становить 6120 до 12 240 грн (для посадовців – від 2 1420 до 30 600 грн).

Якщо під час пожежі внаслідок спалювання трави чи листя загинули люди, за це загрожує від двох до п’яти років ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні введуть нові штрафи для водіїв. Їх можуть ввести для тих автовласників, які використовують транспортні засоби, що створюють надмірний шум. Відповідно до законопроєкту №9564, за порушення шумових норм водіям загрожують значні штрафи, які можуть досягати аж 34 000 гривень.

Дізнатися детальніше про запропоновані зміни в законодавстві можна за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини